Blockchain Stories
Shiba Inu blijft maar dalen, wat is er toch aan de hand?
Altcoin Memecoin Nieuws

Shiba Inu blijft maar dalen, wat is er toch aan de hand?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De gemiddelde memecoin maakt mooie tijden door. Veel memecoins hebben met name in de afgelopen week een significante koersstijging doorgemaakt. Dit geldt echter niet voor alle memecoins, kijkende naar bijvoorbeeld Shiba Inu. De koers van de toch wel hele bekende memecoin is al maandenlang aan het zakken. Wat is er toch aan de hand en kan Shiba Inu nog een ommekeer inzetten?

Daling op daling

Bij de Shiba Inu koers valt eigenlijk maar één ding op: de ene daling volgt de andere daling op. In de afgelopen 24 uur is de Shiba Inu koers met wederom ruim 5,1% gedaald. Deze daling valt relatief gezien nog mee, aangezien de koers in de afgelopen maand met meer dan 34% gedaald is.

Concreet betekent dit dat Shiba Inu 1/3 van de waarde volledig kwijt is. Dit is een proces van een langere tijd, maar het zijn uiterst pijnlijke cijfers. Dat is zéker het geval als we naar de datum 5 maart 2024 kijken. Op deze datum, slechts 4 maanden in het verleden, behaalde Shiba Inu nog de hoogste koers van dit jaar.

Destijds tikte Shiba Inu de koers van $0,000045 aan. Sinds dat moment is de SHIB koers met maar liefst 62% gedaald. Deze memecoin is dus in pakweg 4 maanden tijd 62% van de totale waarde kwijtgeraakt.

Verkeerde kant van de medaille

Het heeft er alle schijn van dat Shiba Inu zich aan de verkeerde kant van de medaille bevindt. Veel memecoins scoren immers uiterst goed, terwijl dit voor SHIB absoluut niet geldt.

Wat er precies bij deze memecoin aan de hand is, is lastig te duiden. Uiteraard spelen sommige economische factoren en dergelijke geen positieve rol, maar toch is het verval bij Shiba een stuk groter dan bij andere memecoins. Des te opvallender is het dat de Shiba Ina community wel zo positief blijft. Ook wisten wij gister nog te melden dat een Amerikaans bedrijf Shiba Inu betalingen gaat accepteren. Er lijkt dus alsnog het een en ander te gebeuren rondom dit cryptoproject. Dat blijkt echter niet uit de koers.

Vangen hoge bomen veel wind?

Shiba Inu weet de grote beloften vooralsnog niet waar te maken. Dit komt wellicht door het simpele feit dat hoge bomen veel wind vangen. SHIB was uiteraard één van de pioniers in de wereld van memecoins zoals we deze nu kennen. Heeft het project wellicht te vroeg gepiekt? Of is het cryptoproject SHIB simpelweg ingehaald door andere memecoins? Het is allemaal goed mogelijk.

Vooralsnog lijkt het einde van de donkere tunnel nog niet in zicht te zijn. De SHIB koers vertoont nog weinig tekenen van herstel, mede doordat weerstandsniveaus te weinig weerstand bieden. De SHIB koers is hierdoor min of meer in een vrije val terechtgekomen.

Ondertussen is de SHIB community nog opvallend positief. Het feit dat de community als een blok achter SHIB blijft staan, kan mogelijk nog van meerwaarde zijn in de toekomst.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Polkadot verder in het nauw: daling van 20%

Scott

Balchunas: “Ethereum ETF in schaduw van Bitcoin ETF”

Scott

Nieuwe leider in Engeland, wat betekent dit voor crypto?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu