Blockchain Stories
De Amerikaanse SEC gaat baanbrekend Hashdex ETF voorstel beoordelen
Altcoin Cryptomarkt Update ETF Nieuws Regulatie

De Amerikaanse SEC gaat baanbrekend Hashdex ETF voorstel beoordelen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse SEC gaat het baanbrekende ETF voorstel van Hashdex beoordelen, dat Bitcoin en Ethereum combineert en mogelijk de crypto investeringsmogelijkheden in de Verenigde Staten transformeert. 

Een unieke ETF

De Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) heeft de aanvraag van Hashdex voor een unieke ETF erkend en gaat deze beoordelen. Deze unieke ETF van Hashdex combineert de prijsbewegingen van zowel Bitcoin als Ethereum. 

Als deze goedgekeurd wordt, is dit het eerste dubbele cryptofonds in de Verenigde Staten. De kans is groot dat dit een nieuwe standaard zal zetten in de digitale economie. 

De aanvraag

Hashdex heeft de aanvraag op 18 juni 2024 ingediend om de eerste gecombineerde Bitcoin en Ether ETF in de Verenigde Staten aan te bieden. Het bedrijf is van plan om de ETF op de Nasdaq beurs te noteren, waardoor deze makkelijk toegankelijk wordt voor beleggers zodra de SEC de ETF goedkeurt. 

De ETF zal beleggingen toewijzen op basis van marktkapitalisatie. Dit betekent dat dat de Bitcoin op 70,54% valt en Ethereum 29,46%, gerekend vanaf 27 mei 2024. Deze toewijzing zorgt ervoor dat de beleggingen van het fonds de relatieve omvang en waarde van deze crypto tokens op de markt weerspiegelen. 

Het product wordt een passieve beleggingsstrategie, waarbij Nasdaq Crypto US Settlement Price Index wordt gevolgd om de dagelijkse marktbewegingen te weerspiegelen zonder deze te overtreffen. 

Vanaf 1 juli ging de ETF de beoordelingsfase in, waarbij de SEC de aanvraag heeft erkend. Als de ETF wordt goedgekeurd, kan dit diverse en innovatieve beleggingsopties introduceren. Hierdoor kunnen beleggers deelnemen aan de markt zonder direct eigenaar te zijn van Bitcoin en/of Ethereum. 

Crypto ETFs

Op het moment hebben Amerikaanse investeerders toegang tot 11 spot Bitcoin ETFs die zijn gelanceerd door onder andere Bitwise, BlackRock, Grayscale en Fidelity. Deze ETFs zijn in januari goedgekeurd door de SEC en hebben veel succes met zich meegebracht. 

Na het succes van de Bitcoin ETFs zijn er ook aanvragen gedaan voor Ethereum spot ETFs. De eerste ronde van deze aanvragen is goedgekeurd, maar de volledige goedkeuring moet nog gedaan worden. 

In de tussentijd hebben VanEck en 21Shares een aanvraag ingediend voor een Solana ETF, wat de eerste keer tekent dat Solana in aanmerking komt voor een ETF. Dit zal belangrijk zijn voor de ontwikkeling van meer innovatieve beursproducten en bredere adoptie van de cryptomarkt.  

Impact van een dubbele ETF

De dubbele Bitcoin en Ethereum ETF van Hashdex kan een aanzienlijke impact hebben op het investeringslandschap. Zo biedt de ETF een bijzondere kans voor traditionele beleggers om de koers van cryptocurrencies te volgen zonder ze daadwerkelijk te bezitten. 

Als de ETF wordt goedgekeurd, kan dit een breed scala aan investeerders aantrekken, van institutionele tot particuliere beleggers. Hierdoor kan de cryptomarkt verder groeien en stijgt het vertrouwen van investeerders. 

Samenvattend

De inzending van Hashdex voor een dubbele Bitcoin en Ethereum ETF is een belangrijke stap voor de innovatie en diversificatie van crypto investeringen op de traditionele financiële markt. De potentiële goedkeuring van een dubbele ETF is een belangrijke stap in de richting van innovatie en adoptie van crypto. 

De kans is groot dat de ETF een breed scala aan investeerders aantrekt en het vertrouwen in de cryptomarkt vergroot onder traditionele beleggers. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

OKX bereikt mijlpaal met hoogste Ethereum-euro handelsvolume in 24 uur

Thanh Lanh Tran

Polkadot verder in het nauw: daling van 20%

Scott

Balchunas: “Ethereum ETF in schaduw van Bitcoin ETF”

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu