Blockchain Stories
Cardano naar de maan? Duidelijke bullish vooruitzichten
Altcoin Nieuws

Cardano naar de maan? Duidelijke bullish vooruitzichten

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige maand werd de nieuwe Cardano Node door de oprichter van Cardano aangekondigd. Deze nieuwe update werd naar het publiek gepresenteerd als dé mogelijke doorbraak voor de Cardano koers. Nu, ongeveer een maand later, is de Cardano koers nog niet heel veel in beweging geweest. Nog niet de juiste kant op in ieder geval. Maar, er zijn nu toch meerdere duidelijke bullish vooruitzichten waarneembaar.

Boven het 100-dagelijkse voortschrijdend gemiddelde

In de afgelopen dagen heeft de Cardano koers een gestage groei doorgemaakt. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een koers van ongeveer $0,41 op de vroege woensdagochtend. Met deze koers zit Cardano boven het 100-dagelijkse voortschrijdend gemiddelde.

Belangrijke weerstandsniveaus doorbroken

Dat de Cardano koers boven het 100-dagelijkse voortschrijdend gemiddelde zit, lijkt een voorbode te zijn. Ook op andere gebieden heeft het er namelijk alle schijn van dat Cardano het juiste momentum te pakken heeft.

ADAUSD 2024 07 03 10 42 08
Bron: TradingView

Een paar dagen terug bokste de Cardano koers nog tegen het weerstandsniveau van $0,38 op. Dat niveau werd al snel doorbroken, waarna ook het weerstandsniveau van $0,40 geen probleem voor Cardano was. Met de doorbreking van deze twee niveaus wist Cardano in de afgelopen dagen zelfs beter dan ETH en BTC te presteren.

Na het doorbreken van de koers van $0,40 steeg de koers verder. Het weerstandsniveau van $0,4225 werd hierbij al even getest, maar nog niet doorbroken. Om dat niveau te doorbreken, moet Cardano eerst het niveau van $0,4120 te zien doorbreken. Dat lijkt nu het eerste belangrijke weerstandsniveau te zijn.

Weet Cardano daadwerkelijk in de volgende, opwaartse beweging te komen? Dan kan een koers van $0,4450 niet uitgesloten worden. Op de grafieken is duidelijk te zien dat ook bij deze koers zich weer een belangrijk weerstandsniveau bevindt.

Waar komt het momentum vandaan?

Het heeft er alle schijn van dat Cardano het momentum te pakken heeft. Dit is overigens een tendens die bij meerdere altcoins zichtbaar is. Onder meer memecoins hebben in de afgelopen dagen een indrukwekkende groei doorgemaakt. Is er dan echt een nieuwe rally ingezet? Het is nog te vroeg om hierover te spreken, maar talloze altcoins hebben in ieder geval de juiste weg ingezet.

Het momentum van Cardano lijkt aan meerdere aspecten te danken te zijn. Ten eerste aan het stijgende beleggersvertrouwen. Meer en meer beleggers lijken weer vertrouwen in ADA en in crypto in zijn algemeenheid te hebben. Ten tweede lijken de speculaties over een mogelijke Cardano ETF de koers ook goed te doen. Mocht deze ETF daadwerkelijk gelanceerd worden, staat dit overigens niet garant voor een koersstijging.

Vooralsnog lijkt de korte termijn rooskleurig voor Cardano te zijn. Er zijn zelfs analisten op X die over een potentiële koers van $0,80 spreken:

Op welke termijn we een verdere koersstijging van Cardano mogen verwachten? Op X spreken sommige analisten over een rally in de komende dagen. Het kan dus geen kwaad om de ADA koers in de komende dagen goed in de gaten te houden. Wellicht gaat deze altcoin eindelijk zijn beloften inlossen:

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Timo Bruinsma

Michaël van de Poppe geeft update over zijn altcoin portfolio

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu