Blockchain Stories
Cardano naar de $0,80? Dit zegt de wekelijkse grafiek hierover
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano naar de $0,80? Dit zegt de wekelijkse grafiek hierover

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Terwijl top cryptocurrencies zoals Bitcoin (Ticker: BTC) moeite hadden om hun prijzen te verhogen, had Cardano (Ticker: ADA) andere plannen. De wekelijkse grafiek toont een mooie stijging van 6,14%. Als de laatste gegevens in overweging worden genomen, zou dit weleens het begin kunnen zijn van een grote bull run.

Het bullish sentiment is er bijna

Onze gegevens laten zien dat ADA in de afgelopen zeven dagen met meer dan 6,14% is gestegen. In de afgelopen 24 uur zagen we wel een lichte daling van 1%, maar het bullish momentum bleef aanhouden. 

Op het moment van schrijven was de ADA koers $0,4075 met een marktkapitalisatie van meer dan $14,57 miljard. Deze recente prijsstijging was niet genoeg om de meeste investeerders winst te laten maken.

Volgens gegevens van IntoTheBlock was slechts 30% van de ADA holders ‘in the money’ op het moment van schrijven. Deze trend zou echter kunnen veranderen, aangezien een bullish patroon verscheen op de grafiek van de token. 

World of Charts, een populaire crypto analist, plaatste onlangs een tweet waarin hij een bullish falling wedge patroon benadrukte. Cardano had sinds februari binnen het patroon geconsolideerd en op het moment van schrijven toonde het potentieel voor een uitbraak. Als dat gebeurt, zou ADA flink kunnen stijgen.

Is ADA klaar voor een uitbraak?

Vervolgens hebben we naar ADA on chain data gekeken om te zien of deze de mogelijkheid van een bullish uitbraak ondersteunen. Onze analyse van de gegevens van Santiment onthulde dat de MVRV ratio de afgelopen maand aanzienlijk verbeterde, wat kan worden geïnterpreteerd als een bullish signaal. 

De velocity registreerde een piek op 30 juni, wat betekent dat ADA vaker werd gebruikt in transacties binnen een bepaalde tijdsperiode. Het vertrouwen van investeerders in ADA was ook hoog, aangezien het gewogen sentiment in de positieve zone kwam. Dit betekende dat het bullish sentiment rond de token verbeterde.

image 13
Bron: Santiment

Het bekijken van de dagelijkse grafiek

We keken vervolgens naar de dagelijkse grafiek van Cardano om te zien wat marktindicatoren suggereren. De Chaikin Money Flow (CMF) registreerde een stijging, wat wijst op een aanhoudende prijsstijging in de komende dagen. 

image 13 1
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) ging echter naar het zuiden. ADA’s prijs had ook de bovenste limiet van de Bollinger Bands aangeraakt, wat vaak resulteert in prijs correcties. Onze analyse van Hyblock Capital’s gegevens onthulde dat als de bears de markt overnemen, de prijs van Cardano zou kunnen dalen naar $0,37. Als de token erin slaagt zijn bull rally vol te houden, kan ADA in juli gemakkelijk $0,80 bereiken of zelfs meer.

image 13
Bron: Hyblock Capital

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Timo Bruinsma

Michaël van de Poppe geeft update over zijn altcoin portfolio

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu