Blockchain Stories
Bitcoin zakt met ruim 3% en dit is waarom
Bitcoin Nieuws

Bitcoin zakt met ruim 3% en dit is waarom

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen dagen leek Bitcoin een kleine rally ingezet te hebben. Na een tijd lang alleen maar donkerrode cijfers te hebben gescoord, veerde de Bitcoin koers aardig op. Zo schreven wij gister nog over de reële optie dat de Bitcoin koers boven de $63.000 zou kunnen blijven. Die reële optie lijkt vooralsnog niet zo reëel te zien. In de afgelopen 24 uur moest de Bitcoin koers namelijk weer een verlies van ruim 3% slikken.

Hiermee komt de huidige Bitcoin koers uit op ongeveer $60.800. Dat is althans de Bitcoin koers ten tijde van het schrijven van dit artikel. Dat de koers toch weer onder de $63.000 uitgekomen is, is niet bevorderlijk voor de korte toekomst. Juist de koers van $63.000 werd namelijk als één van de belangrijkste weerstandsniveaus gezien.

De daling van meer dan 3% kan gelukkig wel goed verklaard worden. Er zijn drie voorname redenen die een grote bijdrage aan de daling hebben gehad.

Whales zijn actief

Zeker in de afgelopen dagen is het goed waarneembaar dat whales actief zijn. Zo kwam gister een transactie aan het licht van maar liefst 1.800 BTC. Een whale verkocht 1800 BTC aan BTC met een totale waarde van $114 miljoen. Na deze transactie daalde de Bitcoin koers al snel met bijna $1.000. Mede daarom lijkt deze whale een belangrijke rol te hebben gespeeld in de recente daling van de Bitcoin koers.

Opvallend genoeg bezit deze whale nog steeds meer dan 7.800 BTC. Deze grote investeerder heeft daarmee nog steeds voor ongeveer $494 miljoen aan BTC in bezit. Besluit deze whale in de toekomst om wederom een grote hoeveelheid Bitcoin te verkopen? Dan uit zich dit hoogstwaarschijnlijk in een nieuwe koersdaling.

Overheden en miners verkopen BTC

Niet alleen bovenstaande whale is actief geweest, maar ook de Duitse overheid. Wij schreven gister al over het feit dat de Duitse overheid wederom een grote hoeveelheid BTC verkocht heeft. Mede door deze verkoop is het aanbod BTC gegroeid, terwijl de vraag niet met dezelfde grootte gegroeid is. Een daling van de Bitcoin koers is hierdoor meer dan logisch.

Overigens spelen miners hier ook nog een belangrijke rol bij. In de afgelopen 72 uur hebben grote Bitcoin miners namelijk meer dan 2.300 BTC verkocht. Ook deze BTC is op de markt vrij gekomen, waardoor de Bitcoin koers verder daalde.

Bitcoin Spot ETF had een grote uitstroom

Dinsdag 2 juli viel ook de uitstroom bij de Bitcoin Spot ETF’s op. Deze ETF’s zagen een netto uitstroom van meer dan $13 miljoen. Met name voor de begrippen van deze ETF’s is dit een uitzonderlijk hoge uitstroom. Ook dit lijkt een belangrijke rol te hebben gespeeld in de daling van ruim 3%.

Dit neemt niet weg dat de Bitcoin koers alsnog op kan veren. Besluiten bijvoorbeeld whales om opnieuw in BTC te investeren? Of komt de FED met een positief rentebesluit voor crypto? Dan is het heel goed mogelijk dat de Bitcoin koers hard stijgt. Bekijk onderstaande grafiek maar eens:

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Timo Bruinsma

Michaël van de Poppe geeft update over zijn altcoin portfolio

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu