Blockchain Stories
Vitalik Buterin bekritiseert Amerikaanse regelgeving
Ethereum Nieuws Regulatie

Vitalik Buterin bekritiseert Amerikaanse regelgeving

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum oprichter Vitalik Buterin heeft de Amerikaanse regelgeving bekritiseerd, met het argument dat het classificeren van utility tokens als effecten de innovatie verstikt en vage projecten aanmoedigt. 

Kritiek op de Amerikaanse overheid

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, heeft op het gedecentraliseerde social media platform Warpcast kritiek geuit op het regelgevende standpunt van de Amerikaanse overheid. Hij stelt hierbij dat het classificeren van utility tokens als effecten de innovatie in de weg staat en grote crypto projecten ontmoedigt. 

Zo is hij van mening dat de huidige regelgeving de creatie van ‘nutteloze en vage’ tokens aanmoedigt. Hierdoor worden projecten met daadwerkelijk potentieel belemmerd. Zo beweert hij dat deze aanpak ontwikkelaars bestraft die duidelijke waardeproposities en gebruikersrechten bieden, een mening die velen in de crypto community met hem delen. 

Negatieve impact op ontwikkelaars

Buterin benadrukt ook de negatieve impact op goedbedoelende ontwikkelaars. Hij waarschuwt dat het huidige regime kan leiden tot anarchie of tirannie in de cryptomarkt. Zo denkt hij dat de bestaande regelgeving een contraproductieve omgeving creëren. 

Zo constateert Buterin een ongelijkheid in de behandeling onder de huidige regelgeving:

“Als je vage projecten opzet die om geld vragen zonder duidelijk rendement, ben je vrij. Maar als je een duidelijk waardeverhaal en gebruikersrechten biedt, word je als een security bestempeld.”

Hierna laat Buterin weten dat dit schadelijk is voor de groei van de industrie. Hij hoopt op een regelgeving waarin onduidelijke projecten riskanter zijn dan projecten die transparantie bieden. Buterin roept op tot ‘goed vertrouwen van toezichthouders en de industrie’ om dit te bereiken. 

Kritiek van andere marktleiders

Buterin is niet de enige die kritiek heeft gehad op de benadering van crypto regulatie door de Amerikaanse regelgevers. Het grootste gedeelte van de cryptomarkt pleit voor op maat gemaakte regels die zowel innovatie ondersteunen als investeerders beschermen, aangezien buitensporige beperkingen het potentieel van de cryptomarkt belemmeren. 

Regelgeving op maat

De opmerkingen van Buterin komen continu terug in voortdurende debatten over het classificeren van nutstokens in de Verenigde Staten. Velen zeggen dat de huidige aanpak de diverse toepassingen van de blockchain technologie niet ondersteunt en opgeschikte regelgeving oplegt.

Voorstanders van regelgeving op maat benadrukken hoe belangrijk een gunstig klimaat is voor innovatie. Zo geloven ze dat flexibele regels projecten zouden bevorderen die echt waarde bieden en bijdragen aan de groei van het crypto ecosysteem. Het maken van onderscheid tussen verschillende typen tokens, kan de evolutie van de sector ondersteunen en investeerders beschermen. 

Buterin roept op om een samenwerking tussen toezichthouders en de cryptomarkt om een raamwerk te ontwikkelen dat geschikt is voor de markt. Hij is van mening dat deze samenwerking essentieel is voor een gezonde en dynamische cryptomarkt. 

Samenvatting

Samenvattend onderstreept de kritiek van Vitalik Buterin hoe belangrijk het is dat er regelgeving op maat komt. Door te pleiten voor regels die de diversiteit van de sector erkennen, wil Buterin een ecosysteem bevorderen waarin waardevolle cryptoprojecten kunnen gedijen. De oproep tot een samenwerking benadrukt het belang van een gezamenlijke aanpak voor de vormgeving van toekomstige crypto regelgeving. 

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Astar Network gaat binnenkort 350M tokens burnen

Timo Bruinsma

Nieuw Ethereum voorstel EIP-7732 moet de blockchain versnellen

Thanh Lanh Tran

Justin Sun kondigt nieuwe Tron-ontwikkelingen aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu