Blockchain Stories
Kan Bitcoin boven $63.000 blijven? Bekijk deze belangrijke factoren
Bitcoin Nieuws

Kan Bitcoin boven $63.000 blijven? Bekijk deze belangrijke factoren

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) handelde boven de $63.000 na het weekend, terwijl het bullish sentiment probeerde hoger terrein te veroveren voorafgaand aan de maandelijkse afsluiting. 

Hoewel Bitcoin erin slaagde het cruciale psychologische support niveau van $60.000 te verdedigen, drukte het BTC/USD toch negatief af en had het verlies.

image 7
Bron: TradingView

De prijsschommelingen van Bitcoin

De teleurstellende actie in juni leidde ertoe dat Bitcoin negatieve rendementen registreerde van bijna 7% over de maand en ongeveer 11,5% voor het net afgesloten kwartaal. Bitcoin staat voor meer prijsvolatiliteit in de tweede helft van het jaar na een zwakke prestatie in het afgelopen kwartaal, waarin het paar twee keer onder de $60.000 daalde.

Factoren geven aan dat Bitcoin nog steeds klaar is voor potentiële stijgingen in Q3. Historisch gezien heeft de prijs van Bitcoin in juli hersteld na negatieve rendementen in juni, met een gemiddeld rendement van 7,5% en een gemiddeld rendement van bijna 9%.

image 8
Bron: Coinglass

Hoewel historische gegevens van Coinglass het herstel van Bitcoin in juli bevestigen na een terugval in juni, zijn sommige marktdeelnemers niet volledig overtuigd van een bullish setup.

Macro economische factoren zijn van belang

Er blijven macro economische onzekerheden bij het ingaan van de nieuwe maand. Deze week komen gegevens naar buiten in de vorm van Amerikaanse macro economische publicaties, die inzicht kunnen geven in de kijk van centrale bankiers op inflatie en rentetarieven.

Fed voorzitter Jerome Powell zal dinsdag spreken op een conferentie van de Europese Centrale Bank in Sintra, Portugal, gevolgd door de publicatie van de notulen van de vorige vergadering van de Fed op woensdag. Op vrijdag zullen de aandelenmarkten heropenen en wordt het Amerikaanse banenrapport van juni toegelicht.

Tekenen van afnemende inflatie hebben tot nu toe ervoor gezorgd dat markt commentatoren inzetten op een renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve op enig moment dit jaar. Analisten voorspellen over het algemeen twee renteverlagingen van elk 25 basispunten door de Fed voor het einde van het jaar, volgens de FedWatch tool van CME. Deze mogelijke renteverlagingen door de Fed kunnen leiden tot meer investeringsstromen naar alternatieve activa zoals cryptocurrencies.

In zijn jaarlijkse economisch rapport, dat op 30 juni werd uitgebracht, waarschuwde de Bank for International Settlements (BIS) echter tegen een voortijdige versoepeling van het monetair beleid. De BIS adviseerde tijdens haar jaarlijkse algemene vergadering:

Een voortijdige versoepeling zou inflatiedruk opnieuw kunnen aanwakkeren en een kostbare beleidsomkering kunnen afdwingen – des te kostbaarder omdat de geloofwaardigheid zou worden ondermijnd. Inderdaad, de risico’s van losgekoppelde inflatieverwachtingen zijn niet verdwenen, aangezien de drukpunten blijven bestaan.

Bron: BSI

Technische analyse van Bitcoin

Bitcoin veroverde $63.000 op 1 juli en bereikte daarbij een high van $63.700. Vanuit technisch oogpunt vertoont Bitcoin echter nog steeds een zwak signaal binnen het bereik van $58.500 tot $72.000, ondanks de stijging van maandag. 

image 8
Bron: TradingView

Een sluiting onder het 20 exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) rond $63.650 zou kunnen betekenen dat de crypto opnieuw richting de kritieke ondersteuning op $60.000 zakt.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Timo Bruinsma

Michaël van de Poppe geeft update over zijn altcoin portfolio

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu