Blockchain Stories
Grote uitstroom ETH, slechtste maand sinds augustus 2022
Altcoin Ethereum Nieuws

Grote uitstroom ETH, slechtste maand sinds augustus 2022

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Ethereum koers heeft zich deels hersteld van de recente donkerrode periode. Toch is het nog niet allemaal koek en ei voor deze cryptocurrency. De digitale valuta kende namelijk afgelopen week een gigantische uitstroom. Volgens cijfers van CoinShares liep de uitstroom op tot $61 miljoen. Het is hiermee de slechtste week sinds augustus 2022.

Ook in augustus 2022 was sprake van een behoorlijke uitstroom. Maar, het was toen slechts een kortstondige periode van een grote uitstroom. Daar is op dit moment geen sprake van. Als we naar de tweewekelijkse uitstroom kijken, komen we uit op een bedrag van $119 miljoen. Dat zijn toch wel serieuze cijfers.

Goed om te weten: deze cijfers hebben niet alleen betrekking op ETH, maar op alle beleggingsproducten op basis van Ethereum.

Waar komt deze uitstroom vandaan?

Het is lastig om in dit geval de vinger op exact de zere plek te leggen. Maar, hoogstwaarschijnlijk speelt het algehele marktsentiment een belangrijke rol. Doordat de meeste digitale valuta afgelopen weken in het donkerrood stonden, is het beleggersvertrouwen bij beleggers verdwenen. Het gevolg hiervan is dat men besluit om hun geld in andere financiële producten te investeren. Ondertussen kiezen veel beleggers er ook voor om hun geld uit ETH te halen.

Dit kan op twee dingen duiden. Ten eerste kan dit duiden op een gebrek aan vertrouwen in ETH zelf en in een koersherstel. Investeerders verwachten wellicht dat de Ethereum koers op korte termijn niet het gewenste herstel door kan maken. Ten tweede kan dit duiden op het pakken van winst. Met name grote investeerders hebben er de laatste tijd een handje van om hun winst te pakken. Daar kan op dit moment bij ETH absoluut sprake van zijn.

Handelsvolumes stijgen iets

Uit dezelfde rapportage van CoinShares komen meer opvallende zaken naar voren. Zo blijkt dat het handelsvolume week-op-week gestegen is met maar liefst 43%. Desondanks ligt dit nog steeds onder het jaargemiddelde. Het jaargemiddelde ligt rond de $14,2 miljard, terwijl dit handelsvolume al bij $6,2 miljard stokte.

Wat betekent dit voor de Ethereum koers?

In de cryptowereld is het duidelijk dat je niet te veel naar de korte termijn moet kijken. Alle koersen zijn nogal volatiel en dat geldt dus ook voor Ethereum. Daar waar op dit moment nog sprake van een grote uitstroom is, kan dit volgende week alweer helemaal anders zijn.

Het is veel belangrijker om naar het totaalplaatje te kijken. Daaruit blijkt al snel dat de Ethereum koers op een belangrijk kruispunt uitkomt. Dit gaat gepaard met de mogelijke lancering van de Ethereum ETF’s, het gestopte onderzoek van de SEC en de eventuele renteverlaging in Amerika. Zoals altijd het geval is, spelen veel factoren een rol. Maar, het is voor ETH zelf geen heel positief teken dat de uitstroom zo groot is. Het is daarom interessant om te kijken wat de uitstroom in de komende weken gaat worden. Uiteraard zijn ook bovenstaande factoren belangrijk om goed in de gaten te houden.    

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Astar Network gaat binnenkort 350M tokens burnen

Timo Bruinsma

Nieuw Ethereum voorstel EIP-7732 moet de blockchain versnellen

Thanh Lanh Tran

Justin Sun kondigt nieuwe Tron-ontwikkelingen aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu