Blockchain Stories
Crypto Fear & Greed Index blijft neutraal: Dit betekent het
Cryptomarkt Update Nieuws

Crypto Fear & Greed Index blijft neutraal: Dit betekent het

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Crypto Fear & Greed Index blijft neutraal en weerspiegelt hiermee onzekerheid onder beleggers, vanwege de hoge volatiliteit die de Bitcoin en de bredere cryptomarkt laten zien. 

Onrustige beleggers

De recente daling van de Bitcoin en de bredere cryptomarkt heeft voor veel onrust onder de beleggers gemaakt. Dit heeft een aanzienlijke invloed gehad op het marktsentiment. De Crypto Fear & Greed Index, die het marktsentiment meet, heeft aanzienlijke schommelingen laten zien. Ondanks de veranderingen blijven veel beleggers onzeker over de richting van de markt. Dit weerspiegelt een algemene onzekere houding. 

De Crypto Fear & Greed Index maakt gebruik van een schaal van 1 tot 100 om het marktsentiment te meten. Hierbij houdt de schaal rekening met indicatoren, zoals volatiliteit, sentiment op social media, marktmomentum, volume, dominantie en trends. 

Scores tussen 1 en 24 duiden op extreme angst, 24 tot 46 duidt normale angst, 47 tot 53 is neutraal, 54 tot 74 duidt op hebzucht en 75 tot 100 duidt op extreme hebzucht. Elke categorie biedt een ander inzicht in het gedrag van beleggers en mogelijke marktbewegingen. Als de index in Greed staat, duidt dit meestal op een marktcorrectie, terwijl extreme angst juist duidt op een koopmogelijkheid. 

Onzekerheid

Op het moment staat de index op 51, wat een neutrale zone is. Dit betekent dat beleggers niet optimistisch en ook niet pessimistisch zijn, wat tot grote onzekerheid leidt. 

Een neutrale score kan tot aanzienlijke marktschommelingen leiden, aangezien beleggers niet weten wat de volgende stap is voor de markt. Deze besluiteloosheid veroorzaakt vaak in hoge volatiliteit. Als de bears domineren, kunnen de prijzen ineens sterk dalen. Omgekeerd, als de bulls domineren, kunnen prijzen ineens sterk stijgen. 

Deze voortdurende strijd tussen bulls en bears wordt duidelijk aan het begin van een nieuwe maand. De crypto marktkapitalisatie is sinds het begin van deze maand met ongeveer $30 miljard gedaald. Dit is het vervolg op een aanvankelijke stijging, waarbij de marktkapitalisatie $2,29 biljoen bereikte. 

Factoren voor het sentiment

Enkele factoren beïnvloeden het fluctuerende sentiment op de markt. Volatiliteit is een belangrijke drijfveer, aangezien spontane schommelingen het vertrouwen in de markt beïnvloeden. Ook het sentiment op social media speelt een belangrijke rol in combinatie met het marktmomentum, het volume en de dominantie van grote cryptocurrencies, zoals de Bitcoin. 

Het neutrale sentiment zorgt ervoor dat de markt beide kanten op kan gaan. Als het positieve sentiment toeneemt, kunnen de prijzen sterke stijgingen gaan zien. Als het negatieve sentiment juist overwint, kan de markt sterke dalingen gaan zien. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te blijven en je beleggingsstrategieën hierop aan te passen. 

Samenvatting

Samenvattend kunnen we zeggen dat de huidige neutrale houding van de Crypto Fear & Greed Index zorgt voor besluiteloosheid onder de beleggers. Ondanks dat de markt hoge volatiliteit en schommelingen kent, biedt het ook goede kansen. Door geïnformeerd en flexibel te blijven, kun je door deze onzekere tijden op de cryptomarkt blijven navigeren. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Astar Network gaat binnenkort 350M tokens burnen

Timo Bruinsma

Nieuw Ethereum voorstel EIP-7732 moet de blockchain versnellen

Thanh Lanh Tran

Justin Sun kondigt nieuwe Tron-ontwikkelingen aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu