Blockchain Stories
Wat wordt de invloed van de uitbetalingen van Mt. Gox?
Bitcoin Nieuws

Wat wordt de invloed van de uitbetalingen van Mt. Gox?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige week berichtten wij over het feit dat Mt. Gox schulden aan crediteuren terug zou betalen. Deze exchange die jaren geleden failliet ging, heeft nog een schuld van ongeveer $9 miljard open staan bij crypto investeerders.

Vorige week werd bekend dat Mt. Gox deze week zou starten met het terugbetalen van dit immense bedrag. Dit doet Mt. Gox in de vorm van BTC, waardoor er veel BTC op de markt vrij gaat komen. Dit gaat mogelijk voor een flinke daling van de BTC koers zorgen.

Grote zorgen

Onder beleggers heerst momenteel een behoorlijk pessimistische stemming. Dit komt vooral doordat Mt. Gox een flink aantal gestolen tokens terug de markt op gaat brengen. Dit doet de crypto exchange overigens niet direct, maar via de schuldeisers.

In 2011 werd bij Mount Gox voor ongeveer 950.000 BTC in een hack gestolen. Het ging destijds al om een behoorlijk bedrag, aangezien de Bitcoin koers toen rond de $32 per BTC lag. Pakweg 140.000 BTC werd later teruggevonden en kan nu weer terug worden betaald aan de schuldeisers. Doordat de Bitcoin koers in deze jaren flink gestegen is, is deze 140.000 BTC ongeveer $9 miljard waard.

De waardestijging zelf zorgt niet voor zorgen voor investeerders. Wat dan wel? Nou, het feit dat er 140.000 BTC op de markt vrijkomt. Het aanbod stijgt hierdoor aanzienlijk, terwijl de vraag waarschijnlijk achterblijft. Het gevolg hiervan laat zich al raden: de Bitcoin koers komt onder druk te staan. Dat is althans de verwachting van veel Bitcoin investeerders.

Start met uitbetalingen op 1 juli

Vandaag, 1 juli, wordt gestart door Mt. Gox met het terugbetalen van de schuld. Volgens onder meer analisten van JP Morgan zorgt dit voor een eerste druk op de cryptomarkt. Dit zou de lichte stijging van de afgelopen dagen weer helemaal teniet kunnen doen.

Een mogelijke daling van de Bitcoin koers wordt nog verder versterkt door FTX. Ook deze crypto exchange moet binnenkort starten met een dergelijk terugbetalingsschema. Bij deze exchange gaat het om een nog groter bedrag. Naar verluidt tussen de $14 miljard en $16 miljard. Deze beide terugbetalingsschema’s kunnen van gigantische invloed op de BTC koers worden.

Vooralsnog is het uiteraard koffiedik kijken. Niemand weet wat de instroom van nieuwe BTC op de markt gaat doen. Niemand weet ook precies wat de schuldeisers met de ontvangen BTC gaan doen. Kiezen zij voor een snelle verkoop van Bitcoin? Dan gaat de Bitcoin koers ongetwijfeld omlaag. Kiezen zij er echter voor om de Bitcoin te hodl’en? Dan blijft de koers waarschijnlijk stabiel.

Mogelijk herstel vanaf augustus

Conform de voorspellingen van analisten zou de Bitcoin koers in juli zakken. Dit wordt echter in augustus opgevolgd door een herstel. Vanaf dat moment kan Bitcoin zelfs koers zetten richting de all time high. Daarvoor is een sterke rally nodig in combinatie met een massale adoptie van Bitcoin. Vooralsnog is het niet zover, dus laten we eerst maar eens de invloed van de terugbetalingen van Mt. Gox afwachten.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Astar Network gaat binnenkort 350M tokens burnen

Timo Bruinsma

Nieuw Ethereum voorstel EIP-7732 moet de blockchain versnellen

Thanh Lanh Tran

Justin Sun kondigt nieuwe Tron-ontwikkelingen aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu