Blockchain Stories
Sony komt met een eigen crypto exchange op de proppen
Crypto Exchange Nieuws

Sony komt met een eigen crypto exchange op de proppen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Behoorlijk groot en bijzonder nieuws vanuit Japan. Het Japanse conglomeraat Sony heeft namelijk bevestigd dat men met een eigen crypto exchange op de proppen komt. Met deze eigen crypto exchange zet Sony de volgende stap voor haar doel om de aanwezigheid in de Web3 sector uit te breiden. Toch mag deze stap, om meerdere redenen, behoorlijk opvallend genoemd te worden.

Overname van Amber Japan

Sony komt op 1 juli met het nieuws naar buiten dat men Amber Japan overgenomen heeft. Dit is van origine de exploitant van de crypto exchange WhaleFin. Het platform van WhaleFin wordt door Sony volledig op de schop gedaan.

Sony heeft ook alvast aangegeven dat de naam WhaleFin gaat veranderen. De nieuwe naam van de nieuwe crypto exchange van Sony gaat de naam S.BLOX dragen. Het is vooralsnog even gissen wanneer de lanceringsdatum van deze nieuwe crypto exchange is.

Gezien de veranderingen die Sony door wilt voeren, kan dit nog enige tijd op zich laten wachten. Het bedrijf heeft namelijk aangegeven dat ze een volledig nieuwe mobiele app aan het ontwikkelen zijn. Ook gaat men aan de slag met een volledig vernieuwde gebruikersinterface en voegt het waarschijnlijk nieuwe functies aan het huidige platform toe.

Nieuwe stap in de wereld van crypto

Met de overname van Amber Japan zet Sony wederom een nieuwe stap. Een nieuwe stap die hoort bij de strategie die een paar jaar geleden ingezet is. Deze strategie omvat onder meer het omarmen van nieuwe technologieën. Met deze overname lijkt Sony overduidelijk aan te geven dat het crypto inmiddels omarmt heeft. Het bedrijf gaat nu de concurrentie aan met andere grote cryptocurrency exchanges. Een bijzondere strijd die absoluut bij kan gaan dragen aan de massale adoptie van crypto.

Overigens heeft Sony al enige ervaring in de wereld van crypto. In augustus 2022 verwierf Sony’s dochteronderneming Quetta Web Co. de Japanse cryptobeurs DeCurret. Deze crypto exchange werd later omgedoopt tot Amber Japan. Dit Sony in staat de wereld van crypto te betreden na de problemen van de beurs tijdens de ineenstorting van de FTX.

Wat kunnen we van S.BLOX verwachten?

Eigenlijk is het te vroeg om te kunnen stellen wat we van S.BLOX kunnen verwachten. Wel zetten wij persoonlijk onze vragen bij de naam van deze crypto exchange. In vergelijking met andere exchanges is deze naam van Sony eigenlijk te lang en te onhandig. De naam blijft ook niet zo goed hangen als bij andere exchanges het geval is.

Over het platform zelf zijn de verwachtingen hooggespannen. Tegelijkertijd heeft het er enige schijn van dat dit platform een leerschool voor Sony gaat zijn. De ontwikkelaars van de eerste crypto exchanges ooit zijn immers ook veel obstakels tegengekomen. Sony moet al die obstakels nog zien te overwinnen. Uiteraard scheelt het wel een boel dat dit Japanse conglomeraat ontzettend kapitaalkrachtig is. Men zou dus, zeker vanuit financieel oogpunt, de cryptomarkt flink op kunnen laten schudden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Whales slaan $30 miljoen aan Chainlink in: Wat betekent dit voor de markt?

Thanh Lanh Tran

Solana memecoins presteren onverwacht ongekend goed

Scott

De Amerikaanse SEC gaat baanbrekend Hashdex ETF voorstel beoordelen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu