Blockchain Stories
Solana ETF hype zorgt voor 18% stijging van SOL prijs
Altcoin Nieuws Solana

Solana ETF hype zorgt voor 18% stijging van SOL prijs

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De crypto markt begon de eerste dag van het derde kwartaal goed, met Bitcoin (Ticker: BTC) en verschillende altcoins die er zeer bullish uitzagen, waaronder Solana.

Solana in de spotlight

Solana (Ticker: SOL) stal in het bijzonder de show met een stijging van 3,39% in de afgelopen 24 uur. Deze stijging overtrof zowel BTC als Ethereum (Ticker: ETH). De SOL koers steeg met 18% in de afgelopen zeven dagen.

Interessant genoeg toonde de Solana memecoinmarkt ook sterk bullish momentum. Volgens onze koers bedroeg de marktkapitalisatie van Solana memecoins op 1 juli $7,75 miljard, wat een stijging is van 10% in de afgelopen 24 uur.

Een X gebruiker, Borovik (voorheen Twitter), merkte hierover op:

Welkom bij de Solana cyclus.

Bron: Borovik

Solana ETF in de maak

Dit valt samen met recente aanvragen van twee vermogensbeheerders, VanEck en 21Shares, die vorige week beiden een aanvraag indienen voor de lancering van een spot Solana ETF

Volgens berichten deed VanEck op 27 juni een belangrijke stap door een spot Solana ETF aan te vragen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De volgende dag, op 28 juni, diende ook 21Shares een aanvraag in voor hun eigen spot Solana ETF, wat de hoop onder investeerders voor een aankomende SOL ETF vergrootte.

Impact op de aankomende Amerikaanse verkiezingen

Dit nieuws werd met veel waardering ontvangen, vooral in de context van de komende presidentsverkiezingen, waarbij de twee kandidaten tegengestelde standpunten hebben over crypto. 

Voormalig president Donald Trump is zeer uitgesproken over zijn pro crypto houding en heeft vaak zijn steun voor de industrie geuit. Daarentegen heeft president Joe Biden een relatief anti crypto standpunt laten zien, met minder gevallen van steun voor digitale valuta.

Scott Johnsson, general partner bij Van Buren Capital, merkte op dat het nieuws van een aankomende Solana ETF mogelijk niet gunstig is voor president Biden’s kansen in de verkiezingen, vooral onder onbesliste of marginale kiezers.

Dit zou de kansen van Biden in de verkiezingen kunnen schaden, vooral gezien het groeiende enthousiasme voor crypto.

Bron: Scott Johnsson

Niet iedereen deelt dezelfde mening, zoals James Seyffart, ETF analist bij Bloomberg Intelligence, die tijdens een interview over de aanvraag van 21Shares zei:

Ik denk dat VanEck’s aanvraag een soort calloptie is op de verkiezingen van november.

Bron: James Seyffart

Hij voegde daaraan toe:

Onder de huidige SEC administratie – gebaseerd op jaren van eerdere goedkeurings- en afwijzingsorders voor crypto ETF’s – zou een Solana ETF moeten worden afgewezen omdat er geen federaal gereguleerde futuresmarkt is. Maar een nieuwe administratie in het Witte Huis en een nieuwe SEC administratie die gunstiger is voor crypto beleid zou die berekening kunnen veranderen.

Bron: James Seyffart

Prijsactie van SOL

Ondanks gemengde gevoelens zorgde het nieuws over een potentiële Solana ETF voor een dubbele cijferige prijsstijging van SOL. Huidige data trends geven ook aan dat de toekomst van SOL veelbelovend blijft, ondersteund door Bollinger Bands die verminderde volatiliteit signaleren en een aanhoudend bullish sentiment. Bovendien bevestigde de RSI boven het neutrale niveau en een opwaartse trend deze positieve trend.

image
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Timo Bruinsma

Michaël van de Poppe geeft update over zijn altcoin portfolio

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu