Blockchain Stories
PEPE prijs keldert na verkoop van Whale naar ETH
Altcoin Ethereum Nieuws

PEPE prijs keldert na verkoop van Whale naar ETH

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van PEPE is met 7,5% gedaald nadat een enorme whale 1,4 biljoen tokens verkocht voor Ethereum, wat grote marktverschuivingen veroorzaakte en de verkoopdruk verhoogde. 

Daling van de PEPE prijs

Deze zaterdag daalde de PEPE koers aanzienlijk, waardoor eerdere koerswinsten teniet werden gedaan. De koers daalde in 24 uur naar $0,00001088, wat een daling van 7,5% in 24 uur was. Deze daling is onderdeel van een bredere marktdaling, maar de activiteit van een whale verslechterd de zaak. 

Uit gegevens van The Data Nerd op X (Twitter) is de verkoop te zien:

Uit dit bericht blijkt dat de whale meer dan 1,4 biljoen PEPE tokens heeft geruild voor Ethereum, met een totale waarde van $18 miljoen. De zet van de whale is een bearish signaal voor PEPE, aangezien de Ethereum tokens in zijn gezet in het Compound protocol, wat een strategie op de lange termijn laat zien. 

Ook stortte de whale 300 miljard PEPE, met een waarde van ongeveer $3,85 miljoen, in Binance. Dit resulteerde in een verlies van $1,73 miljoen. Dit was geen incident, aangezien de whale al eerdere 1,1 biljoen PEPE had gestort, met een waarde van $14,42 miljoen, om dit vervolgens om te zetten in Ethereum. 

Wisseling naar Ethereum

Het wisselen van PEPE naar ETH door de whale, ondanks flinke verliezen, toont een strategische belegging aan. Zo weergeeft de stap het vertrouwen in Ethereum, vanwege de verwachte lancering van de spot Ethereum ETFs in juli. 

Veel grote speler op de markt vergelijken de lancering van de spot Bitcoin ETFs met de spot Ethereum ETFs. Bitcoin maakte een mooie stijging mee na de lancering. Echter, sommige analisten verwachten dat Ethereum ETFs minder opwinding zullen genereren, aangezien de markt een stuk kleiner is. 

Grote verliezen voor PEPE

De prijsstrijd van PEPE is vooral te wijten aan bredere markttrend en de aanzienlijke whale activiteit. Het omzetten van een grote hoeveelheid PEPE naar ETH, ondanks verliezen, laat een strategische verschuiving in de richting van Ethereum zien. 

Helaas is dit voor PEPE geen goed teken, aangezien dergelijke activiteit van een enorme whale bearish tekenen laat zien. Vooral bij hoog volatiele memecoins op een al volatiele markt laat dit weinig goeds zien. De kans is groot dat er flinke marktverschuiving gezien worden na deze actie. Voor Ethereum is het wel een positief teken, aangezien het vertrouwen in de Ethereum markt hierdoor stijgt.

Samenvatting

PEPE heeft de afgelopen tijd flinke verliezen gemaakt. Deze zijn vooral te wijten aan markttrends, maar ook aan aanzienlijke activiteit van whales. De verschuiving van PEPE naar ETH laat zien dat het vertrouwen in Ethereum een stuk hoger ligt. 

Echter, sommige analisten verwachten minder van de lancering van de ETH ETFs dan van de BTC ETFs, vanwege het verschil in marktomvang. Hoe dan ook, de komende weken zullen voor zowel PEPE als Ethereum enorm belangrijk zijn. 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Timo Bruinsma

Michaël van de Poppe geeft update over zijn altcoin portfolio

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu