Blockchain Stories
Ethereum ETF goedkeuring kan voor een bullrun zorgen in Q3
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum ETF goedkeuring kan voor een bullrun zorgen in Q3

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat de SEC extra tijd nodig heeft voor de Ethereum ETF goedkeuring. Dit nieuws kwam vrij verrassend, aangezien eerder nog gesproken werd over een lanceringsdatum van 4 juli. Dit gaat echter niet meer gehaald worden. Toch is de verwachting nog steeds dat de Ethereum ETF’s in het derde kwartaal van 2024 gelanceerd/goedgekeurd worden. Als dat het geval is, kan deze goedkeuring voor een bullrun in Q3 zorgen. Dat is de verwachting van Bitfinex analisten.

Uitstel van goedkeuring

Vooralsnog is het afwachten wanneer de Ethereum ETF’s door de SEC volledig goedgekeurd wordt. Het was de verwachting dat dit al was gedaan, maar er lijkt ergens toch een (flinke) vertraging opgelopen te zijn. Toch is er niemand die er nog aan twijfelt dat de ETF’s daadwerkelijk goedgekeurd gaan worden. Het ligt vervolgens in de lijn der verwachting dat de cryptomarkt hier positief op gaat reageren.

Mogelijke bullrun in Q3

De goedkeuring van Ethereum ETF’s kan de hele cryptomarkt in beweging brengen, aldus het rapport. Dit komt vooral doordat deze ETF’s voor een massale adoptie van crypto kunnen zorgen. Voor beleggers wordt het immers een stuk eenvoudiger om in crypto te investeren.

Overigens moet op korte termijn rekening gehouden worden met een daling van de Ethereum koers. Meerdere analisten verwachten dat de koers licht gaat dalen na de lancering van de ETF’s. Nadien zou de koers echter weer moeten herstellen, waarna mogelijk koers richting de ‘maan’ ingezet kan worden. Het is goed mogelijk dat de all time high van Ethereum doorbroken gaat worden.

Bullrun van de gehele cryptomarkt

De verwachting van het rapport is dat de gehele cryptomarkt een flinke bull run in gaat zetten. Dit geldt dus niet alleen voor Ethereum, maar ook voor alle andere altcoins. Het is de verwachting dat ETH de gehele cryptomarkt met zich mee gaat nemen. Normaal gesproken nam Bitcoin deze rol op zich, maar het is nu de verwachting dat Ethereum deze rol over gaat nemen.

Mochten deze voorspellingen uit gaan komen, kan dit voor mooie tijden zorgen voor crypto-= investeerders. Daar kijkt men inmiddels reikhalzend naar uit, aangezien de afgelopen weken niet denderend waren. De gehele cryptomarkt kreeg met een kleine crash te maken, waardoor alle cryptocurrencies rode cijfers zagen.

Op dit moment herstellen de verschillende digitale valuta’s zich voorzichtig. De goedkeuring van de Ethereum ETF’s kan vervolgens voor een mooie bullrun zorgen.

Grotere volatiliteit

Overigens zou deze bullrun in Q3 niet zonder slag of stoot gaan. Het is de verwachting dat de cryptomarkt met een (nog) grotere volatiliteit te maken gaat krijgen. Dit zou niet alleen door de goedkeuring van de Ethereum ETF’s komen, maar ook door het beluit van de FED. Het is goed mogelijk dat de FED renteaanpassingen gaat doen. De ervaring leert ons dat de cryptomarkt hier behoorlijk hevig op kan reageren.

Al met al is het voor beleggers interessant om de cryptomarkt in de gaten te houden. Mochten de Ethereum ETF’s eenmaal gelanceerd worden, is het al helemaal zaak om scherp te zijn.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Duitsland verkoopt wederom een flinke hoeveelheid BTC

Scott

Crypto Fear & Greed Index blijft neutraal: Dit betekent het

Marijn van Leeuwen

Speculatie: Michael Dell investeert in Bitcoin

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu