Blockchain Stories
Economische events die deze week invloed hebben op de Bitcoin koers
Bitcoin Nieuws

Economische events die deze week invloed hebben op de Bitcoin koers

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Deze week belooft een belangrijke periode te worden met verschillende economische gebeurtenissen die zowel de Bitcoin markt kunnen beïnvloeden. Hieronder een overzicht van wat er op de Amerikaanse agenda staat.

Naast deze punten start ook Mt. Gox vanaf vandaag met de Bitcoin uitbetalingen, lees hier de effecten daarvan.

ISM Manufacturing PMI

De week begint op maandag met de publicatie van de ISM Manufacturing PMI gegevens voor juni. Dit rapport geeft inzicht in de bedrijfsomstandigheden binnen de productiesector en fungeert als een indicator voor bredere economische trends.

De ISM Services PMI, die woensdag wordt vrijgegeven, zal soortgelijke inzichten bieden voor de Amerikaanse dienstensector, welke meer dan 70% van het BBP uitmaakt.

Jerome Powell bij de ECB

Dinsdag zal Federal Reserve voorzitter Jerome Powell spreken op een conferentie van de Europese Centrale Bank (ECB). Zijn uitspraken kunnen licht werpen op de visie van de Fed op inflatie, rentetarieven en de algemene economische toestand. De notulen van de Fed bijeenkomst in juni, die woensdag worden gepubliceerd, zullen mogelijk nog meer inzicht bieden in de denkwijze van de centrale bankiers.

Werkloosheidsdata en economische gezondheid

Vrijdag wordt het banenrapport voor juni vrijgegeven, een cruciale indicator voor de gezondheid van de Amerikaanse economie. De Fed houdt deze cijfers nauwlettend in de gaten om beslissingen te nemen over eventuele renteverlagingen, waarvan de eerste mogelijk al in september komt.

De werkloosheidsgegevens zijn de laatste tijd zorgwekkend. De doorlopende werkloosheidsclaims stegen tot 1,84 miljoen in de week eindigend op 15 juni, het hoogste niveau sinds 2021. Ook het voortschrijdend gemiddelde over vier weken steeg naar 236.000, het hoogste sinds september 2023. De werkloosheid steeg in mei naar 4,0%, na 3,4% in april.

Deze trends wijzen mogelijk op een keerpunt in de arbeidsmarkt, wat wordt wordt bevestigd door de daling van de verhouding tussen vacatures en werklozen van 2,0 in 2022 naar 1,2 nu. Dit suggereert dat de arbeidsmarkt aan het verzwakken is.

Economische implicaties en marktreacties

Als de werkloosheid onverwacht stijgt, kan de Fed zich genoodzaakt zien sneller in te grijpen met renteverlagingen om de economie te ondersteunen. Dit kan een directe invloed hebben op de markten, inclusief Bitcoin, die vandaag weer de $63.000 doorbrak. Beleggers zullen nauwlettend alle economische data en de reactie van de Fed volgen om hun strategieën aan te passen.

Daarnaast zijn de Amerikaanse aandelenmarkten ook op 4 juli gesloten, dit vanwege Independence Day.

Met deze reeks belangrijke gebeurtenissen en data is het duidelijk dat de komende week van groot belang is voor de financiële markten en de bredere economie. Blijf op de hoogte en bereid je voor op mogelijke schommelingen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu blijft maar dalen, wat is er toch aan de hand?

Scott

Whales slaan $30 miljoen aan Chainlink in: Wat betekent dit voor de markt?

Thanh Lanh Tran

Solana memecoins presteren onverwacht ongekend goed

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu