Blockchain Stories
Dogecoin naar $0,65? Analisten voorspellen stijging van 400%
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin naar $0,65? Analisten voorspellen stijging van 400%

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (Ticker: DOGE) vertoont signalen van een grote prijsstijging, met een stijgende trend en bullish technische indicatoren

Op het moment van schrijven werd Dogecoin verhandeld op $0,1246, wat een stijging van 1,45% in de afgelopen 24 uur aangeeft, met een marktkapitalisatie van $18,06 miljard. Hierdoor is DOGE de negende grootste crypto. Het handelsvolume is ook gestegen met 41% tot $464 miljoen.

Voorspelling van analisten en technische indicatoren

Crypto analisten hebben hun mening gegeven over de toekomstige prijsbewegingen van Dogecoin en bieden een positief vooruitzicht. Analist Javon Marks op X verklaarde:

$DOGE (Dogecoin) en zijn volgende sprong richting het huidige uitbreek doel @ $0,65 kan een kwestie van tijd zijn en prijzen zouden zich hier kunnen voorbereiden op een uitbraak boven!

Bron: Javon Marks

Volgens Marks kan een prijs uitbraak resulteren in een stijging van 400%. 

Ook heeft cryptocurrency analist Ali opgemerkt dat de TD (Tom Demark) Sequential indicator een belangrijk koopsignaal presenteert op de drie-daagse grafiek van Dogecoin.

Bovendien heeft crypto analist Big Mike (@Michael_EWpro) een technische analyse uitgevoerd. Volgens Mike vertoont de drie-daagse grafiek van Dogecoin op Binance een structuur die in lijn is met de Elliott Wave theorie. Deze analyse duidt op het einde van een correctieve fase en het begin van een mogelijke sterke bullish trend.

image 4
Bron: Big Mike – TradingView

RSI en MACD

Op het moment van schrijven bevond de Relative Strength Index (RSI) zich op 57, wat de overbought trend nadert maar nog steeds in de neutrale zone blijft. Dit suggereert dat er ruimte is voor verdere stijging, maar waarschuwt ook voor mogelijke weerstand binnenkort. 

De MACD lijn ligt boven de signaallijn, wat duidt op bullish momentum.

image 4 1
Bron: TradingView

Een doorbraak boven de weerstand van $0,1270 zou de prijs kunnen pushen naar het volgende doel van $0,1450. Het niet kunnen vasthouden boven dit niveau zou kunnen resulteren in een terugval naar de support zone rond $0,1205.

Analyse van de transactievolumes

Volgens IntoTheBlock ondersteunt de analyse van transactievolumes het bullish sentiment voor Dogecoin verder. De grafiek die Dogecoin transactievolume in USD per verschillende grootte categorieën illustreert, toont een toename in grote transacties (>$10M) tijdens de prijsstijging in 2021. 

image 4
Bron: IntoTheBlock

Sindsdien zijn de transactievolumes gedaald en gestabiliseerd op lagere niveaus, wat wijst op een vermindering van grootschalige handel naarmate de prijs zich rond $0,10 tot $0,20 heeft gevestigd. De recente toename in handelsvolume suggereert hernieuwde interesse en activiteit in Dogecoin.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu blijft maar dalen, wat is er toch aan de hand?

Scott

Whales slaan $30 miljoen aan Chainlink in: Wat betekent dit voor de markt?

Thanh Lanh Tran

Solana memecoins presteren onverwacht ongekend goed

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu