Blockchain Stories
Bitcoin komt weer boven de $63.000 uit door 3 redenen
Bitcoin Nieuws

Bitcoin komt weer boven de $63.000 uit door 3 redenen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin koers had het de laatste tijd pittig. Met name in de afgelopen 2 weken daalde de koers hard, waardoor de all time high ver uit het oog geraakt is. Bitcoin wist echter dit weekend een flinke inhaalslag te maken. De Bitcoin koers steeg boven de $63.000 en lijkt weer een bullish sentiment te pakken te hebben. Deze opleving van Bitcoin is aan 3 specifieke redenen te danken.

Lees hier ook zes belangrijke Amerikaanse gebeurtenissen die Bitcoin deze week te wachten staan.

Stijging van 5,3%

Een koers van $63.000 zegt veel, maar niet alles. Het is daarom ook interessant om naar de procentuele stijging te kijken. Als we naar de laagste koers op vrijdag kijken, zien we een koers van pakweg $60.000 naar voren komen.

Gezien de huidige koers heeft Bitcoin dus in het afgelopen weekend een stijging van 5,3% door weten te maken. Een ontzettend hoge stijging, met name met het oog op de dalingen die Bitcoin door wist te maken. Deze dalingen leken nog langere tijd aan te houden, maar daar lijkt toch geen sprake van te zijn.

Reden 1: activiteit van Bitcoin whales

Dat de Bitcoin koers zo hard gestegen is, komt onder meer door activiteit van Bitcoin whales. Hierbij valt met name één handelaar op. Deze handelaar heeft sinds vrijdag voor meer dan $450 miljoen aan aankopen gedaan. Met een dergelijke investering lijkt deze whales een positieve invloed op de Bitcoin koers te hebben gehad.

Zoals altijd is het onduidelijk wie deze whale is. Het is hoe dan ook een vermogend persoon met een groot geloof in Bitcoin. Anders zou je niet op dit moment een dergelijk bedrag in deze digitale valuta investeren.

Reden 2: stijging van de open interest

Een andere opvallende trend is de stijging van de open interest. Deze stijging werd opgemerkt door crypto analist Daan Crypto. Hij plaatste daar deze tweet over eerder op deze ochtend:

Wat deze analist hierbij vooral aangeeft, is dat het volgende weerstandsniveau rond de $65.000 ligt. Deze stijging van de open interest gaat overigens ook gepaard met een mindere uitstroom van geld. Er werd voor slechts $35 miljoen aan BTC verkocht op zaterdag. Dit staat in een schril contrast met bijvoorbeeld 20 mei toen voor $84,2 miljoen aan BTC geliquideerd werd.

Reden 3: technische doorbraak

Een andere factor die aanzienlijk aan de stijging bijdroeg, is hoogstwaarschijnlijk een technische doorbraak voor Bitcoin op de grafieken. Deze doorbraak heeft op zijn beurt voor een bullish momentum gezorgd in combinatie met meer beleggersvertrouwen.

Onderstaande tweet geeft duidelijk aan waar deze technische doorbraak betrekking op heeft:

Deze drie redenen kunnen mogelijk voor een grotere uitbraak zorgen. Met name als Bitcoin in juli een bullrun in kan zetten, kan dit mooie resultaten opleveren. Zover is het echter nog niet. Bitcoin heeft namelijk ook nog met gevaren te maken, zoals macro economische factoren en een grote volatiliteit die op de loer ligt. Vooralsnog is het mooi en positief om te zien dat de Bitcoin koers zich deels hersteld heeft.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales slaan $30 miljoen aan Chainlink in: Wat betekent dit voor de markt?

Thanh Lanh Tran

Solana memecoins presteren onverwacht ongekend goed

Scott

De Amerikaanse SEC gaat baanbrekend Hashdex ETF voorstel beoordelen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu