Blockchain Stories
Analist weegt kansen op goedkeuring Solana ETP door SEC af
Altcoin Nieuws Solana

Analist weegt kansen op goedkeuring Solana ETP door SEC af

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een analist van Galaxy Digital heeft de goedkeuringskansen voor de Solana spot ETPs, ingediend door VanEck en 21Shares, geanalyseerd, waarbij de belangrijkste hindernissen op gebied van regelgeving benadrukt zijn. 

Het onderzoek 

Alex Thorn, hoofdonderzoeker bij Galaxy Digital heeft de aanmeldingen voor de recente aanmeldingen voor Solana spot ETPs (Exchange Traded Product) van VanEck en 21Shares beoordeeld. 

Deze documenten zijn op 28 juni bij de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) ingediend. Het doel van de ETPs is het opnemen van Solana op de gereguleerde financiële markten, als opvolger van Bitcoin en Ethereum. 

Op X (Twitter) heeft Alex Thorn zijn analyse gedeeld:

Ook in de wekelijkse nieuwsbrief van Galaxy Digital komt de analyse naar voren. 

De indieningen

Het voorstel van VanEck voor een Solana ETP omvat het creëren van een op handelswaar gebaseerde trust om Solana direct te houden. Hierdoor kan het ETP de marktprijs van Solana op de voet volgen, zonder de activa in te zetten. 

Na de aankondiging van de ETPs steeg de prijs van Solana met ongeveer 8%. Echter, de indiening is voorlopig en mist belangrijke structuren, die doorgaans later toegevoegd worden. Ook is het vereiste 19b-4 formulier nog niet ingediend door VanEck om het beoordelingsproces van de SEC in gang te zetten. 

Er zijn wel enkele problemen, aangezien de SEC Solana als niet-geregistreerd effect aanschouwd. Dit heeft te maken met de aanhoudende rechtszaken tegen Coinbase. Deze zaak maakt het beoordelingsproces een stuk lastiger. Alex Thorn laat hierover weten:

“De SEC beweert dat Solana een niet-geregistreerd effect is, wat een afwijzing waarschijnlijk maakt. 

Historisch gezien is de SEC erg voorzichtig geweest met crypto ETPs. Hierbij gaven ze de voorkeur aan een stapsgewijs goedkeuringsproces. Dit proces begint bij een gereguleerde futuresmarkt, gevolgd door ETPs op basis van de futures en als laatste spot ETPs. Bitcoin en Ethereum hebben dit proces beide doorlopen. 

De nieuwe FIT21 wet

Onlangs is de nieuwe FIT21 wet in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden aangenomen. Deze wet verduidelijkt de grenzen tussen de SEC en de CFTC (Commodity Futures Trading Commission). Hierdoor wordt toekomstige regelgeving mogelijk versoepelt. 

Deze wet definieert welke digitale activa gezien worden als grondstoffen en welke als effecten. Dit helpt de kansen van Solana om goedgekeurd te worden. Thorn merkte hier het volgende over op:

“Deze duidelijk zou de kansen op ETP-goedkeuring voor digitale valuta naast Bitcoin en Ethereum kunnen vergroten.”

Het pad voor Solana ETPs is gevuld met uitdagingen en onzekerheden op het gebied van regelgeving. Thorn vatte samen:

“De vroege archiveringsstrategie van VanEck is prijzenswaardig en weerspiegelt hun inzet ondanks de hindernissen.”

Hoe dan ook, Solana kan het lastig krijgen op het gebied van regelgeving. Hierbij kan het constant evoluerende crypto ecosysteem, vooral met de FIT21 wet, van essentieel belang zijn. De proactieve aanpak van VanEck toont wel de toewijding aan het bevorderen van crypto ETPs, ondanks de uitdagingen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales slaan $30 miljoen aan Chainlink in: Wat betekent dit voor de markt?

Thanh Lanh Tran

Solana memecoins presteren onverwacht ongekend goed

Scott

De Amerikaanse SEC gaat baanbrekend Hashdex ETF voorstel beoordelen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu