Blockchain Stories
Arkham onthult het vermogen van Vitalik Buterin
Altcoin Ethereum Nieuws

Arkham onthult het vermogen van Vitalik Buterin

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Volgens recente gegevens van Arkham Intelligence bezit Ethereum mede oprichter Vitalik Buterin meer dan $800 miljoen aan Ethereum (ETH). Het grootste deel van zijn vermogen komt voort uit de initiële toewijzing van ETH die hij ontving tijdens de lancering van Ethereum. Zijn totale vermogen wordt geschat op $833,9 miljoen.

Vitalik begon zijn reis in de cryptowereld in 2011, toen hij op 17-jarige leeftijd Bitcoin Magazine mede oprichtte. Ontevreden over de beperkingen van Bitcoin, publiceerde hij in november 2013 de Ethereum Whitepaper, waarin hij Ethereum voorstelde als oplossing voor deze beperkingen.

Met een team van mede-oprichters, waaronder Anthony Di Iorio, Charles Hoskinson (van Cardano) en Gavin Wood, richtte Vitalik de Ethereum Foundation op, een non-profitorganisatie gewijd aan de ontwikkeling van het Ethereum netwerk.

In 2014 ontving hij een beurs van $100.000 van de Thiel Foundation, wat hem in staat stelde de University of Waterloo te verlaten en zich volledig op Ethereum te concentreren. Tijdens de Ethereum ICO in de zomer van 2014, waarbij deelnemers BTC ruilden voor ETH, werd een initiële voorraad van meer dan 72 miljoen tokens gegenereerd, waarvan 16,53% werd toegewezen aan de oprichters.

Marktimpact en financiële groei

Sinds de officiële lancering van Ethereum op 30 juli 2015, is Vitalik de enige oprichter die nog actief werkt aan het netwerk en toezicht houdt op belangrijke ontwikkelingen zoals de overgang van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS) in 2022.

Vitalik’s vermogen fluctueert sterk met de prijs van ETH. Toen de ETH koers in 2021 boven de $3.000 uitkwam, werd hij kortstondig miljardair, maar hij heeft op dit moment minder Ether dan toen. Arkham’s analyse schat zijn huidige netto waarde op $833,9 miljoen, ondanks de volatiliteit van de markt.

Naast ETH heeft Vitalik ook geïnvesteerd in andere projecten zoals StarkNet en houdt hij diverse andere tokens aan, waaronder KNC, WETH en TORN. Zijn ETH holding vertegenwoordigt minder dan 0,9% van de totale ETH voorraad, wat overeenkomt met eerdere uitspraken van Vitalik.

Actuele ontwikkelingen en toekomstverwachtingen

Vitalik heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij sinds 2018 geen ETH heeft verkocht voor persoonlijk gewin en dat overboekingen naar crypto exchanges meestal bedoeld zijn voor donaties. In mei 2023 verkocht hij 200 ETH en de Ethereum Foundation verkocht 15.000 ETH. Zijn transparantie over zijn bezittingen en verkopen draagt bij aan zijn geloofwaardigheid binnen de crypto community.

Ondanks de volatiliteit op de cryptomarkt blijft Vitalik’s vermogen aanzienlijk. Zijn strategische investeringen en betrokkenheid bij innovatieve projecten zoals Ethereum en StarkNet tonen zijn visie en inzet voor de lange termijn groei van de cryptomarkt.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Duitsland verkoopt wederom een flinke hoeveelheid BTC

Scott

Crypto Fear & Greed Index blijft neutraal: Dit betekent het

Marijn van Leeuwen

Speculatie: Michael Dell investeert in Bitcoin

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu