Blockchain Stories
Verkoopdruk zorgt voor prijsontwikkelingen bij Jupiter (JUP)
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Verkoopdruk zorgt voor prijsontwikkelingen bij Jupiter (JUP)

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Jupiter (ticker: JUP) stond op het moment van schrijven onder verkoopdruk, kijkend naar de grafieken. 

Deze verkoopdruk leek de winsten van de afgelopen week te hebben opgegeten. Zo had het korte termijn gemiddelde van de altcoin onlangs de langetermijn 200-daagse MA naar beneden gekruist, wat een bearish omkeer aangeeft. 

Dergelijke omkeerpunten betekenen vaak dat een dalende trend zich kan voortzetten, omdat het korte termijn momentum mogelijk verzwakt ten opzichte van de langetermijntrend.

image 259 1
Bron: TradingView

Technische indicatoren benadrukken dalende trend

De RSI bevond zich op het moment van schrijven onder de 40, wat wijst op bearish momentum. Een RSI onder de 30 suggereert doorgaans dat Jupiter oversold is, wat wijst op een potentieel prijsherstel of stabilisatie als kopers instappen. Na een opmerkelijke piek, zijn de JUP prijzen gedaald, waarbij ze lagere toppen en lagere bodems vormen, een klassiek bearish patroon. 

Op het moment van schrijven leek de prijs de MA50 als weerstand te testen, nadat deze eerder was doorbroken. Het niet doorbreken van deze lijn kan leiden tot verdere dalingen.

image 259
Bron: Santiment

Er was ook een opmerkelijke piek in sociale dominantie, die samenviel met de piek in sociaal volume. De recente prijsbewegingen van JUP kunnen waarschijnlijk zijn beïnvloed door de reacties van handelaren op nieuws of markt gebeurtenissen. 

Een dubbele top werd 21 keer gevonden met 14 bevestigingen. Dit patroon signaleert doorgaans een bearish omkering na het twee keer niet doorbreken van weerstand. Een dubbele bodem werd 32 keer aangegeven met 25 bevestigingen. Dit patroon suggereert doorgaans een bullish omkering na het twee keer niet doorbreken van support. 

De dominantie van dubbele bodemformaties kan wijzen op pogingen om de markttrend om te keren. Gezien de huidige marktomstandigheden, hielden deze zich echter niet staande.

image 260
Bron: TradingView

Ten slotte werd de ultieme oscillator in het bovenste gedeelte van de grafiek uitgezet en mat deze het momentum. De recente daling in de oscillator kwam overeen met de prijs die door zijn steun niveaus brak, wat sterke verkoopdruk aangeeft. 

Een grote stijging in het koopvolume kan helpen de prijs boven zijn weerstandsniveaus te duwen, waardoor de huidige neerwaartse trend mogelijk wordt omgekeerd.

Dalende druk op Jupiter

De huidige dalende druk op Jupiter (JUP) suggereert een voortzetting van de bearish trend. Als kopers instappen en het koopvolume stijgt, kan de prijs mogelijk boven de weerstandsniveaus stijgen en de huidige dalende trend omkeren. 

Investeerders moeten de technische indicatoren en markttrends goed in de gaten houden om te anticiperen op potentiële prijstrends.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu