Blockchain Stories
DOT heeft mooie stijging, dit is hoe RWA kan helpen
Altcoin Nieuws Technische Analyse

DOT heeft mooie stijging, dit is hoe RWA kan helpen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Terwijl de meeste altcoins onlangs grote waardeverminderingen hebben gezien, is er volgens crypto analist Michael van de Poppe een aanzienlijke stijgende beweging te zien op DOT. 

DOT is de afgelopen week met 9,91% gestegen, wat analisten optimistisch maakt over de toekomst van Polkadot.

De lange termijn visie van De Poppe

De Poppe is behoorlijk overtuigd van de langetermijntrend van de altcoin. Zo zei hij: 

$DOT zal waarschijnlijk Ethereum volgen in zijn opwaartse expansie. Dit betekent dat de huidige waarderingen van Polkadot extreem laag zijn. Met alle nieuwe segmenten verwacht ik veel van het Polkadot ecosysteem.

Bron: Michael van de Poppe

RWAs drijven het marktsentiment van DOT

Een van de meest opvallende factoren die voor DOT’s recente prijsstijging zorgt, is de adoptie en integratie van real world assets (RWAs). Volgens een bericht van Esra Bulut op X zijn RWAs nu het middelpunt van de huidige bullish outlook. De integratie zorgt om verschillende redenen voor een positieve marktverwachting.

Marktpotentieel van RWAs

RWAs groeien en hebben significant marktpotentieel. Volgens schattingen zullen RWAs groeien tot tussen de $4 miljard en $16 miljard tegen 2030. Om deze reden heeft DOT potentieel in RWAs vanwege zijn schaalbaarheid en veiligheid. 

Aangezien RWAs in de traditionele markten op zoek zijn naar betrouwbare, veilige, schaalbare en betaalbare producten, zou Polkadot goed gepositioneerd kunnen zijn.

Is DOT klaar voor een stijgende trend?

De afgelopen zeven dagen zag de altcoin een mooie stijging. Dit werd ook bevestigd door onze eigen analyse, die onthulde hoe de markttrend veranderde van bearish naar bullish dankzij een plotselinge prijsstijging en een toename in koopdruk. 

image 251
Bron: TradingView

Tijdens onze analyse zagen we ook dat DOT een negatieve MACD en signaallijn had, terwijl er een positief histogram was. Het positieve histogram, terwijl de MACD boven de signaallijn is, duidt meestal op een trend omkering en het begin van een stijgende trend.

image 252
Bron: TradingView

Technische indicatoren

Als we kijken naar de RSI, was deze 50,9, wat iets boven neutraal is en dus het begin is van een stijgende trend. De RSI steeg van 39 in de afgelopen drie dagen naar 50,9, wat wijst op een mogelijke bullish omkering. 

image 253
Bron: TradingView

De DMI gaf ook een bullish signaal aan, met een positieve directionele indicator die steeg van een dieptepunt van 12 naar een hoogtepunt van 21. De negatieve directionele indicator daalde van een hoogtepunt van 33 naar een dieptepunt van 26 in zeven dagen. Dit betekent dat het bullish momentum aan het toenemen is.

image 254
Bron: Santiment

Andere metrics

We hebben ook gekeken naar andere metrics om te zien waar de prijs potentieel heen zou kunnen gaan. In de afgelopen zeven dagen steeg de ontwikkelingsactiviteit van 2,2 naar 2,9. 

De toename in projecten op getokeniseerde RWAs kan worden geïnterpreteerd als een teken van gestage ontwikkeling op Polkadot, wat het aantrekkelijk maakt voor investeerders en handelaren. 

image 255
Bron: Santiment

Tot slot zagen we ook bij Coinglass gegevens dalende liquidaties voor zowel lange als korte posities. Lage liquidaties duiden op marktstabiliteit, met investeerders die hun activa vasthouden om in de toekomst te verkopen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Analist weegt kansen op goedkeuring Solana ETP door SEC af

Marijn van Leeuwen

Metaplanet doet weer een nieuwe investering in Bitcoin

Scott

Bitcoin komt weer boven de $63.000 uit door 3 redenen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu