Blockchain Stories
VanEck’s SOL ETF aanvraag zorgt voor SOL koersstijging
Altcoin ETF Nieuws Solana

VanEck’s SOL ETF aanvraag zorgt voor SOL koersstijging

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De eerste Amerikaanse spot Solana (ticker: SOL) ETF aanvraag op 27 juni door vermogensbeheerder VanEck heeft het optimisme onder investeerders over de SOL verhoogd. Tijdens deze handelsdag ging SOL met bijna 9,5% omhoog.

Geen futures ETF

In tegenstelling tot Bitcoin (ticker: BTC) en Ethereum (ticker: ETH) heeft SOL echter geen product gebaseerd op futures ETF’s, wat de goedkeuring door de SEC zou kunnen beïnvloeden. 

Maar Bloomberg senior ETF analist Eric Balchunas merkte op dat de zaken zouden kunnen veranderen met een nieuwe administratie. 

Als er verandering komt bij POTUS, denk ik dat alles mogelijk is… Ik zie deze aanvraag als een call-optie op de POTUS-verkiezing. Want de verkiezing gebeurt, maar de 240 dagen die de SEC heeft om te overwegen.

Bron: Eric Balchunas

SOL ETF kan prijs 8,9x verhogen?

Balchunas’ sentiment werd gedeeld door een andere beleidswatcher, Scott Johnsson, een financieel advocaat bij Van Burien Capital. Johnsson voegde eraan toe dat een Solana ETF goedgekeurd zou kunnen worden zonder een futures ETF zoals BTC en ETH. 

Deze SEC (en elke andere geleid door een andere voorzitter) zal de regels opnieuw veranderen wanneer het politiek opportuun is.

Scott Johnsson

Gezien de overtuiging dat de Solana ETF een kwestie van wanneer en niet of is, heeft cryptomarktmaker GSR long ingezet op SOL. In een recente update merkte GSR op: 

En met de anderen die een spot-ETF hebben of op het punt staan er een te krijgen, is het niet alleen waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat Solana er ook een krijgt, maar de impact op SOL zou wel eens de grootste kunnen zijn… GSR is long SOL.

Bron: GSR

GSR schatte dat de ETF 2%-14% van de BTC ETF stromen zou kunnen aantrekken. Volgens de marktmaker, als de SOL ETF 14% van de BTC-stromen aantrekt, zou de prijs van SOL in een bullish scenario (Blue Sky) met 8,9x kunnen stijgen.

image 245
Bron: GSR Markets

Wat staat er te wachten voor SOL?

In de tussentijd bereikte SOL tijdens de stijgende beweging van donderdag $150. Het bereikte echter ook de 50-daagse EMA (Exponential Moving Average), wat een belangrijk weerstandsniveau zou kunnen zijn als het optimisme onder de menigte afneemt. Op het moment van schrijven had SOL een deel van de winsten van donderdag verkocht en handelde het op $145,90. 

image 246
Bron: TradingView

Santiment, een platform voor blockchain-inlichtingen, had eerder opgemerkt dat een correctie van SOL waarschijnlijk was na het nieuws over de SOL ETF. 

SOL’s rally wordt vergezeld door handelaren die FOMO’en, wat betekent dat de rally minder waarschijnlijk zal doorgaan.

Bron: Santiment

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Arkham onthult het vermogen van Vitalik Buterin

Thanh Lanh Tran

Kaspa (KAS) stijgt 20% en lancering KRC20 ecosystem

Thanh Lanh Tran

Invloed van Spot ETF’s op de Bitcoin markt

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu