Blockchain Stories
PolitiFi memecoins dalen na negeren crypto tijdens Amerikaans Presidentsdebat
Altcoin Memecoin Nieuws

PolitiFi memecoins dalen na negeren crypto tijdens Amerikaans Presidentsdebat

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tijdens het eerste grote debat van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 viel één ding op: er werd geen woord gerept over cryptovaluta. Deze stilte zorgde voor een flinke daling van PolitiFi memecoins, die sterk afhankelijk zijn van politieke steun.

Teleurstelling bij Coinbase

Het debat ging over uiteenlopende onderwerpen zoals de economie en buitenlands beleid. Maar technologie, en met name crypto, werd volledig genegeerd. Dit was een bittere pil voor de cryptogemeenschap, die had gehoopt op een positieve uitspraak van Donald Trump, bekend om zijn recente pro-crypto houding.

Na het debat daalde de totale marktkapitalisatie van PolitiFi memecoins met 5,4%. Individuele coins werden nog zwaarder getroffen: MAGA (TRUMP) verloor 6,2%, MAGA Hat (MAGA) daalde met 9%, Doland Tremp (TREMP) zakte 18%, en de Jeo Boden (BODEN) kelderde met maar liefst 36%.

Coinbase, een belangrijke speler in de cryptomarkt, uitte direct na het debat zijn teleurstelling:

Het eerste presidentiële debat is voorbij en crypto is niet eens genoemd. Met 52 miljoen Amerikanen en 19% van de Georgiërs die crypto bezitten, is het tijd om dit onderwerp deel te laten uitmaken van de discussie.

Invloed van Trump op de crypto community

Ondanks de stilte tijdens het debat, blijft Trump de crypto industrie steunen. Zijn steun kan een grote invloed hebben op zijn kansen in de verkiezingen. Volgens Polymarket, een voorspellingplatform, is de kans dat Trump de verkiezingen wint gestegen naar 62%.

Eerder deze maand bevestigde Trump opnieuw zijn steun voor de crypto-industrie tijdens bijeenkomsten met leidinggevenden van crypto mining bedrijven zoals CleanSpark en Riot Platforms. Hij benadrukte het belang van Bitcoin mining voor de stabiliteit van het elektriciteitsnet.

Wat betekent dit voor de verkiezingen?

De volledige afwezigheid van een crypto discussie tijdens het debat heeft de markt flink opgeschud, maar Trump z’n proactieve houding blijft een lichtpuntje voor de crypto community. Het volgende debat, gepland voor 10 september, biedt misschien een nieuwe kans voor crypto onderwerpen om aan bod te komen.

De community blijft in ieder geval nog vertrouwen houden in PolitiFi memecoins.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Arkham onthult het vermogen van Vitalik Buterin

Thanh Lanh Tran

Kaspa (KAS) stijgt 20% en lancering KRC20 ecosystem

Thanh Lanh Tran

Invloed van Spot ETF’s op de Bitcoin markt

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu