Blockchain Stories
Bitcoin holders moeten zich voorbereiden op een rally
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin holders moeten zich voorbereiden op een rally

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (ticker: BTC) bleef zich vasthouden aan het $61.000 ondersteuningsniveau. Nieuws dat BTC miners overstappen naar Kaspa (ticker: KAS) zou meer angst in de markt kunnen veroorzaken, onthulde onze post van gisteren. 

Een analist beweerde dat miners die hun activa verkopen om hun hardware na de halvering te upgraden of voor geld, mogelijk niet zoveel invloed op de markt hebben als verwacht.

Zijn BTC holders klaar voor een prijs rally? Of zal de verkoopdruk blijven? Dat analyseren we in dit artikel!

Gebrek aan vraag en gedrag van langetermijn houders veroorzaakt zorgen

De ETF stromen zijn de afgelopen twee weken voornamelijk negatief geweest, waarbij alleen de laatste twee dagen wat verlichting brachten van de verkoopdruk. Dit duidt op een bearish sentiment voor BTC bij investeerders, maar het is nog niet duidelijk of dat sentiment de andere kant op is geslagen of dat dit een tijdelijk sentiment is voor een nieuwe verkoopgolf.

image 238
Bron: Farside Investors

Crypto analist Axel Adler merkte op X (voorheen Twitter) op dat de verandering in de voorraad van langetermijn houders de afgelopen weken minimaal was. Dit gebrek aan groei bij langetermijn houders was een teken van pessimisme in de markt.

Voorraad in winst keert terug van oververhitte zone

De analist wees er ook op dat de voorraad in winst zich op een kantelpunt bevond. De drempel van optimisme/pessimisme was bereikt. In de afgelopen vier jaar, telkens wanneer de voorraad in winst onder dit punt dook, zou de markt waarschijnlijk richting een verlengde accumulatiefase gaan. 

Dit zou gepaard gaan met een prijsdaling en zou de bullish verwachtingen die de markt heeft voor BTC na de halvering in mei kunnen temperen.

Bewegingen van langetermijn houders

De leeftijdsbanden van uitgegeven output lieten zien dat eind mei en medio juni grote BTC bewegingen plaatsvonden van houders van 7-10 jaar en 3-5 jaar. 

image 238 1
Bron: CryptoQuant

Dit suggereerde dat langetermijn houders waarschijnlijk aan het verkopen waren, wat een teken was van een gebrek aan overtuiging. Hoewel dit niet garandeert dat de prijzen verder zullen dalen, is het een teken dat de verkoopdruk nog niet is afgenomen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu blijft maar dalen, wat is er toch aan de hand?

Scott

Whales slaan $30 miljoen aan Chainlink in: Wat betekent dit voor de markt?

Thanh Lanh Tran

Solana memecoins presteren onverwacht ongekend goed

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu