Blockchain Stories
Anti-crypto kandidaat verliest voorverkiezingen in New York
Nieuws

Anti-crypto kandidaat verliest voorverkiezingen in New York

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De fervente anti-crypto kandidaat voor de voorverkiezingen in New York, Jamaal Bowman, heeft deze dinsdag de voorverkiezingen van zijn staat verloren. Te midden van alle geopolitieke spanningen die rondom digitale activa spelen, is dit een belangrijke keuze voor de cryptomarkt in de Verenigde Staten. 

Verloren bij de voorverkiezingen in New York

Jamaal Bowman, bekend van zijn anti-crypto standpunten heeft afgelopen dinsdag een flink verlies meegemaakt tijdens de voorverkiezingen. Hij heeft verloren van zijn rivaal George Latimer. Uit officiële cijfers blijkt dat 58% van de kiezers kozen voor Latimer, terwijl Bowman 41% van de stemmen ontving. 

Naar verluidt zei Bowman het volgende in een toespraak na de uitslag:

“Deze race ging nooit over mij en mij alleen. Het ging nooit om dit district en dit district alleen. Het ging altijd om ons allemaal. Nu hebben onze tegenstanders, en niet de tegenstander, deze ronde misschien op dit moment, op deze plek, gewonnen. Maar dit zal de rest van ons leven een strijd zijn voor onze menselijkheid en gerechtigheid.”

Bowman heeft onder andere steun gekregen van senator Bernie Sanders, congreslid Alexandria Ocasio-Cortz en senator Elizabeth Warren. Hij heeft onlangs kritiek gehad van de crypto community vanwege zijn negatieve standpunt tegenover crypto. 

Zo stemde Bowman vorige maand tegen de FIT21 (Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act), een belangrijk wetsvoorstel dat grotere regelgevende verantwoordelijkheden zou geven aan de CFTC (Commodity Futures Trading Commission). 

Bekendheid van Bowman

Bowman staat ook vooral bekend om zijn actie in september 2023. Tijdens een stemming over een wetsvoorstel over overheidsfinanciering in het Huis van Afgevaardigden heeft hij aan het brandalarm getrokken. Dit gaf aanleiding tot een onderzoek van het ethische panel van het Huis. 

Republikeinse wetgevers hebben hierbij ook gezegd dat hij opzettelijk de stemprocedures had belemmerd. Het onderzoek werd echter stopgezet nadat Bowman in oktober schuldig had gepleit aan een aanklacht wegen misdrijf. In december hebben zijn collega’s hem veroordeeld vanwege het incident. 

Campagne tegen Bowman

Vorige week heeft de PAC Fairshake een campagne van $2 miljoen opgezet tegen Bowman. Hierin hebben ze hem beschuldigd van het promoten van gevaarlijke complottheorieën. Zo zei Fairshake woordvoerder Josh Vlasto:

“Jamaal Bowman vocht tegen het stellen van duidelijke regels voor de crypto- en blockchain-industrie, en vanavond is hij op zoek naar een nieuwe baan. De crypto- en blockchain-community zal doorgaan met het ondersteunen van kandidaten die geloven in innovatie en het scheppen van banen en die er alles aan doen om dingen voor elkaar te krijgen.”

Naar schatting is op het moment zo’n 90% van de stemmen in het 16e congresdistrict van New York geteld. 

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Arkham onthult het vermogen van Vitalik Buterin

Thanh Lanh Tran

Kaspa (KAS) stijgt 20% en lancering KRC20 ecosystem

Thanh Lanh Tran

Invloed van Spot ETF’s op de Bitcoin markt

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu