Blockchain Stories
Ripple (XRP) kan $1 aantikken in 2024, maar niet zonder slag of stoot
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple (XRP) kan $1 aantikken in 2024, maar niet zonder slag of stoot

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 7 januari 2018 bereikte Ripple (XRP) de all time high met een koers van $3,40. Een koers waar de huidige Ripple koers niet eens van in de buurt komt. Op het moment van schrijven ligt de Ripple koers rond de $0,47. De koers heeft door de jaren heen een behoorlijke daling doorgemaakt, maar daar kan wel eens verandering in komen. Volgens analisten kán Ripple in 2024 nog een koers van $1 aantikken. Dat zou, vanaf dit moment gezien, een verdubbeling van de koers betekenen.

Op korte termijn kan zomaar een Ripple rally uitbreken. Dit komt vooral door het patroon dat Ripple in de afgelopen dagen en weken doorgemaakt heeft:

Bullish sentiment

Gebaseerd op bovenstaande grafiek en andere indicatoren lijkt een bullish sentiment logisch. Dit komt onder meer door de dubbele bodemformatie van $0,40, de evenwichtige RSI en de recente lichte stijging. Deze lichte stijging van de Ripple koers kan wel eens de voorbode zijn voor een verdere groei.

Met name de dubbele bodemformatie rond de $0,40 is belangrijk. Als de Ripple koers onverhoopt op $0,40 uitkomt, zorgt dit hoogstwaarschijnlijk voor een bullish omkering. Vanaf dat moment is het goed mogelijk dat de Ripple koers richting de $1,00 gaat stijgen.

Niet zonder slag of stoot

Zoals de titel al aangeeft, gaat een mogelijke Ripple rally niet zonder slag of stoot. Ten eerste heeft Ripple te maken met een sterk weerstandsniveau rond $0,55. Als de koers eenmaal boven de $0,50 uitkomt, voorkomt dit weerstandsniveau wellicht een verdere groei.

Verder is de huidige Relative Strength Index behoorlijk neutraal. Deze schommelt rond het middelpunt (50) en geeft daarmee geen duidelijk signaal aan. Mocht de RSI in de komende periode veranderen, gaat er hoogstwaarschijnlijk meer met de Ripple koers gebeuren.

Uiteraard is ook Ripple afhankelijk van externe factoren. Hiermee doelen we onder meer op economische factoren, maar ook op de blijvende opkomst van AI. Het heeft er alle schijn van dat AI deels de positie van crypto in gaat nemen. Of dat AI en crypto in de nabije toekomst juist een sterke combinatie vormen. Als dat het geval is, geven investeerders wellicht eerder de voorkeur aan AI coins.

Wat houdt een Ripple koers van $1 in?

Een Ripple koers van $1 zou uiteraard goed nieuws betekenen. Goed nieuws voor Ripple-investeerders, maar ook voor de cryptomarkt in zijn algemeenheid. Veelal is het namelijk zo dat in een rally nagenoeg alle cryptocoins de weg naar boven inzetten. Dat is precies wat op dit moment nodig is, gezien de afgelopen weken die vrij dramatisch voor de gehele cryptomarkt waren.

Voor Ripple gaat een mogelijke rally dus niet zonder slag of stoot. Er moet iets aan de RSI veranderen, het weerstandsniveau van $0,55 moet doorbroken worden en nadien moeten weer andere weerstandsniveaus doorbroken worden. Er is voor Ripple dus nog voldoende werk aan de winkel, maar verlies de all time high van deze cryptocoin niet uit het oog. Die all time high geeft aan dat er nog heel veel winst te behalen valt.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu