Blockchain Stories
Kan XRP standhouden tegen de opmars van andere altcoins?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Kan XRP standhouden tegen de opmars van andere altcoins?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van XRP bevindt zich in een dalende trend, en er zijn geen duidelijke signalen van herstel op korte termijn. De interesse in XRP blijft laag, terwijl Toncoin snel terrein wint en mogelijk de positie van XRP op de markt uitdaagt.

Ripple blijft zwak presteren

De technische analyse van XRP op de dagelijkse grafiek geeft aan dat het bearish sentiment op het moment van schrijven aanhoudt. Het korte voortschrijdende gemiddelde (gele lijn) blijft onder het lange voortschrijdende gemiddelde (blauwe lijn). 

Daarbij bevindt de prijs van XRP zich onder beide gemiddelden. Deze posities geven aan dat de korte- en langetermijn voortschrijdende gemiddelden fungeren als weerstandsniveaus, wat verder het zwakke prijs momentum van XRP benadrukt.

image 232
Bron: TradingView

Op 26 juni sloot XRP de dag af op ongeveer $0,469, wat een daling van 1,30% was. De dalende trend zette zich voort, met de prijs licht dalend naar ongeveer $0,466, een daling van minder dan 1%. 

Als we kijken naar de Relative Strength Index (RSI), bevond deze zich in een oversold positie, momenteel rond de 35. Dit was onder de neutrale zone en wees op een bearish sentiment. Als de RSI onder de 30 zakt, zou dit mogelijk een oversold conditie kunnen signaleren die een rally zou kunnen veroorzaken, aangezien handelaren het zouden zien als een koopkans in afwachting van een herstel.

De huidige positie van Ripple

Volgens onze gegevens heeft XRP de afgelopen week een daling van 5,80% doorgemaakt. Dit is iets minder dan de daling van Bitcoin (Ticker: BTC) van meer dan 7%. Op het moment van schrijven staat de marktkapitalisatie van XRP op $26,4 miljard, waarmee het de zevende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is. 

Toncoin (Ticker: TON) bezet de achtste plaats in de marktkapitalisatie ranglijst, met een waarde van ongeveer $18,9 miljard. Dit is een opmerkelijke prestatie, gezien de recente stijging van TON in de ranglijst.

Om deze positie te bereiken, heeft TON cryptocurrencies zoals Tron Dao (Ticker: TRX), Cardano (Ticker: ADA) en Dogecoin (Ticker: DOGE) overtroffen. Deze snelle stijging benadrukt Toncoin’s groeiende marktaanwezigheid en investeerders interesse.

Lage interesse in XRP

De analyse van XRP open interest op Coinglass geeft aan dat deze de afgelopen weken relatief laag is gebleven. Op het moment van schrijven was de open interest van XRP ongeveer $570 miljoen. Ondanks de lage open interest is de Funding Rate positief gebleven, momenteel ongeveer 0,0086%. 

image 232
Bron: Coinglass

Een positieve Funding Rate duidt over het algemeen aan dat de kosten voor het aanhouden van longposities hoger zijn dan voor shortposities. Dit suggereert dat kopers nog steeds enigszins controle hebben op de markt. Het is dus zeker interessant om XRP nauwlettend in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu