Blockchain Stories
Dogecoin omkeer, zo kan DOGE deze zomer $0,135 bereiken
Altcoin Memecoin Nieuws

Dogecoin omkeer, zo kan DOGE deze zomer $0,135 bereiken

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Net als de meeste cryptomunten had Dogecoin (Ticker: DOGE), de grootste memecoin, de laatste weken te maken met koersdalingen. 

Hoewel de prijsgrafiek van de memecoin daalde, zou DOGE de trend de komende dagen kunnen omkeren. In dit artikel analyseren we de mogelijke omkeer nader.

Recente prijsdaling van Dogecoin

De memecoin heeft sinds vorige week meerdere prijscorrecties ondergaan. In de laatste 24 uur leed DOGE ook verlies, aangezien de prijs met ongeveer 0,12% daalde. 

Op het moment van schrijven was de DOGE koers $0,1239 met een marktkapitalisatie van meer dan $19,49 miljard. Ondanks de recente prijsdalingen bleef het vertrouwen van investeerders in DOGE echter hoog.

Volgens gegevens van IntoTheBlock waren er meer dan 4 miljoen DOGE wallets die de memecoin al meer dan een jaar vasthielden, wat het vertrouwen van investeerders in de memecoin weerspiegelt.

image 234
Bron: IntoTheBlock

Positieve signalen voor een prijsstijging

Elja, een populaire crypto analist, plaatste onlangs een tweet die ook hoop gaf op een prijsstijging. Volgens de tweet bereikte Dogecoin een dubbele bodem. 

Wanneer een dergelijk patroon op een grafiek verschijnt, duidt dit erop dat de kans op een bullish uitbraak groot is. Als er een bullish uitbraak plaatsvindt, kunnen investeerders getuige zijn van DOGE die zijn hoogtes van maart herwint in de komende weken of maanden.

Wat te verwachten op de korte termijn?

Aangezien er kansen zijn op een bull rally, analyseerden we de dagelijkse grafiek van Dogecoin om beter te begrijpen welke kant het opgaat. De technische indicator MACD toonde de mogelijkheid van een bullish crossover. 

De Chaikin Money Flow (CMF) van de memecoin registreerde ook een stijging, wat verder suggereerde dat het bullish sentiment de prijs van de memecoin binnenkort zou kunnen verhogen. Wel zagen we dat de Relative Strength Index (RSI) bearish was aangezien deze daalde.

image 235
Bron: TradingView

De verwachting dat DOGE binnen enkele dagen na een bullish uitbraak zijn hoogtes van maart bereikt, is ambitieus. Daarom analyseerden we de gegevens van Hyblock Capital om mogelijke doelen op korte termijn te bekijken. 

image 235 1
Bron: Hyblock Capital

Volgens onze analyse zou DOGE eerst $0,1289 kunnen bereiken als er een bullish uitbraak plaatsvindt, aangezien de liquidatie op dat niveau sterk zou stijgen. Een stijging in liquidatie resulteert vaak in korte termijn prijscorrecties. Een uitbraak boven dat niveau zou DOGE in staat stellen $0,135 te bereiken.

Vergelijking met Shiba Inu

Hoewel DOGE rood bleef, leed Shiba Inu (Ticker: SHIB), de op een na grootste memecoin ter wereld, een soortgelijke verandering. Onze SHIB koersgegevens onthulden dat de waarde van SHIB de afgelopen zeven dagen met meer dan 8% was gedaald. 

Op het moment van schrijven werd SHIB verhandeld op $0,00001695 met een marktkapitalisatie van meer dan $9,9 miljard.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Timo Bruinsma

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Thanh Lanh Tran

ChatGPT doet een XRP prijsvoorspelling voor juli 2024

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu