Blockchain Stories
Crypto exchange Abra bereikt een schikking van $82 miljoen
Crypto Exchange Nieuws Regulatie

Crypto exchange Abra bereikt een schikking van $82 miljoen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een recente gebeurtenis heeft Abra een schikking bereikt met financiële toezichthouders van 25 Amerikaanse staten over beschuldigingen van het opereren zonder de juiste licenties. 

Opmerkelijk is dat deze actie niet alleen gericht was op Abra, maar ook op zijn dochterondernemingen en CEO, William Barhydt.

De voorwaarden van de schikking

In een persbericht van de Conference of State Bank Supervisors (CSBS) werd opgemerkt: 

Zodra de resterende virtuele activa zijn teruggegeven volgens de schikkingsvoorwaarden, zal tot $82 miljoen worden terugbetaald aan consumenten.

Bron: Conference of State Bank Supervisors

Dit benadrukte de toename van illegale activiteiten en de inspanningen die in verschillende Amerikaanse rechtsgebieden worden geleverd om consumenten te beschermen.

De inspanningen van de Amerikaanse rechtsgebieden werden gewaardeerd door CSBS voorzitter en directeur van het Washington State Department of Financial Institutions, Charlie Clark, die in een persbericht zei: 

Staatsfinanciële toezichthouders nemen hun rol om consumenten te beschermen en onvergunde activiteiten te voorkomen serieus. Bedrijven die niet binnen de grenzen van de staatswetten opereren, zullen ter verantwoording worden geroepen.

Onderzoeksdetails

Dit onderzoek werd uitgevoerd door staats financiële toezichthouders uit verschillende staten, waaronder Arkansas, Connecticut, Georgia, Ohio, Oregon, Texas, Vermont en Washington. 

Tijdens het onderzoek ontdekten de toezichthouders dat Abra crypto gerelateerde diensten aanbood via zijn mobiele applicatie zonder over de benodigde licenties te beschikken.

Opmerkelijk is dat Abra ermee instemde om te stoppen met het accepteren van stortingen van cryptocurrencies van zijn Amerikaanse klanten en op 15 juni 2023 stopte met de diensten voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrency voor Amerikaanse klanten. 

Daarnaast moest Abra ook alle resterende cryptocurrencies terugbetalen aan Amerikaanse klanten in de deelnemende staten.

Een woordvoerder van Abra merkte op: 

Abra is verheugd om een Term Sheet te sluiten die is onderhandeld met een werkgroep van de Money Transmitters Regulators Association met betrekking tot de Abra App die Abra eerder in de VS aanbood.

Bron: Arba

Gemini betrapt op dezelfde maas in de wet

Dit is niet de eerste keer dat een dergelijk incident zich voordoet. Onlangs kondigde het New York State Department of Financial Services (DFS) aan dat Gemini, in samenwerking met Genesis en andere schuldeisers, buiten het toezicht van de DFS opereerde. 

Vervolgens bereikte Genesis een schikking met de DFS, waarbij gebruikers van het Earn programma gegarandeerd 100% van hun cryptocurrencies in geld zouden krijgen, goed voor ongeveer $1,1 miljard.

Terwijl de VS kijkt naar de regulering van cryptocurrencies, benadrukken dergelijke gevallen het belang van het naleven van regelgevende kaders om vertrouwen en stabiliteit in het financiële ecosysteem te behouden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Timo Bruinsma

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Thanh Lanh Tran

ChatGPT doet een XRP prijsvoorspelling voor juli 2024

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu