Blockchain Stories
Amerikaanse overheid verkoopt maar liefst 4.000 BTC
Bitcoin Nieuws

Amerikaanse overheid verkoopt maar liefst 4.000 BTC

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige week berichtten wij over het feit dat de Duitse overheid BTC verkocht. Het ging destijds om een order van ongeveer $195 miljoen. De Amerikaanse overheid doet daar nu een flinke schep bovenop. De Amerikanen hebben namelijk op 27 juni maar liefst 4.000 BTC verkocht. Tegen de huidige Bitcoin koers gaat dit gepaard met een verkoop van meer dan $241 miljoen.

Waarom kiest de overheid voor deze verkoop?

Het lijkt een trend te worden dat overheden afscheid nemen van hun BTC. Wat hier de reden van is, is uiteraard niet met 100% zekerheid te stellen. Wat zomaar zou kunnen, is dat de overheden hiermee trachten om de Bitcoin koers te laten dalen. De verkoop van bijvoorbeeld 4.000 BTC moet bijna wel gepaard gaan met een daling van de Bitcoin koers.

Is de Amerikaanse overheid daar gebaat bij? Ja, eigenlijk wel. Joe Biden, de huidige president, is bijvoorbeeld tegen het decentraliserende systeem van Bitcoin. Hij is er daarom gebaat bij dat er zo min mogelijk lof over Bitcoin gesproken wordt. Ook is hij er daarom gebaat bij dat er zo min mogelijk geld in Bitcoin geïnvesteerd wordt. Dit geld kan wat hem betreft veel beter in andere financiële producten geïnvesteerd worden.

Uiteraard moeten we aangeven dat dit puur speculaties zijn. Wat de Amerikaanse overheid precies met deze order van plan is, weet alleen de Amerikaanse overheid.

Geen extreme reactie

De eerste reactie op de verkoop van 4000 BTC lijkt niet al te extreem zijn. De Bitcoin koers daalde gedurende de nacht van 26 op 27 juni wel onder de $61.000, maar dat is geen hele extreme reactie. Zeker niet als we de afgelopen weken in ogenschouw nemen, waarin de Bitcoin koers al een (flinke)correctie onderging.

Wat er nu verder gaat gebeuren, is uiteraard koffiedik kijken. De crypto analist Skew deelde op X een bericht dat er twee mogelijkheden zijn:

De eerste mogelijkheid houdt in dat de OTC desks de Bitcoin verkopen aan hun klanten. De tweede mogelijkheid is dat de Bitcoin gewoon met het verstrijken van de tijd op de markt worden verkocht. In beide gevallen is er dus instroom van ongeveer 4.000 nieuwe BTC in de markt. Aangezien het principe van vraag en aanbod altijd heerst, is het goed mogelijk dat de Bitcoin koers door het stijgende aanbod verder gaat dalen.

Grote bezitter van BTC

Het is niet vreemd dat een overheid over Bitcoin beschikt. De Duitse overheid, de Amerikaanse overheid en talloze andere overheden beschikken (nog steeds) over BTC. De Amerikaanse overheid is zelfs de grootste houder van BTC, kijkende naar de verschillende overheden. Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse overheid nog steeds meer dan 213.500 BTC in bezit.

Gezien de huidige koers van ongeveer $61.000 staat dit gelijk aan een bedrag van ongeveer $13 miljard. De invloed van de overheden is door deze bezittingen eigenlijk te groot, gezien de gewenste decentralisatie in de cryptomarkt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales slaan $30 miljoen aan Chainlink in: Wat betekent dit voor de markt?

Thanh Lanh Tran

Solana memecoins presteren onverwacht ongekend goed

Scott

De Amerikaanse SEC gaat baanbrekend Hashdex ETF voorstel beoordelen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu