Blockchain Stories
Ali Martinez gelooft nog steeds volledig in Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Ali Martinez gelooft nog steeds volledig in Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin koers kleurt de afgelopen weken alleen maar rood. In de afgelopen 7 handelsdagen daalde de koers zelfs met 5,5%. Een daling die in schril contrast staat met de forse stijging eerder in dit jaar. Ondanks de recente daling zijn meerdere analisten nog steeds optimistisch. Ali Martinez is daar het beste voorbeeld van. Deze populaire en bekende crypto analist deelde recent op zijn X account een uitgebreide analyse over Bitcoin:

Waarom is Ali Martinez zo optimistisch?

Voor elke analist is het makkelijk om dingen te roepen over de Bitcoin koers. Wat Martinez echter zeer gedegen doet, is het uitvoeren van zijn eigen onderzoeken. Hij analyseert grafieken tot in detail, bekijkt de kengetallen tot in detail en is daardoor in staat om de belangrijkste signalen op te pikken.

Martinez geeft zelf aan dat hij meerdere redenen heeft om bullish te zijn. Ten eerste ziet hij in het huidige patroon een grote overeenkomst met augustus 2023. Destijds kwam de Bitcoin koers op $56.600 uit, waarna de koers flink begon te stijgen. Volgens Martinez is er op dit moment ook sprake van een dergelijke lokale bodem. Als deze bodem door de Bitcoin koers aangetikt wordt, gebeurt er volgens Martinez precies hetzelfde als in augustus 2023. Dat zou goed nieuws betekenen voor BTC.

Ten tweede zoomt Martinez in op de RSI. Volgens de analist is de Relative Strength Index op dit moment gunstig voor nieuwe Bitcoin investeerders. Hij geeft aan dat de index zich op dit moment in de ‘overkochte’ zone bevindt. Elke keer als hier in de afgelopen 2 jaar sprake van was, werd dit opgevolgd door een flinke rally. Martinez benoemt hierbij zelfs koersstijgingen van wel 60%.

Verderop in zijn analyse zoomt Martinez ook nog in op het gedrag van Bitcoin houders. Hij geeft aan dat bij 72,19% van alle houders van BTC op Binance sprake is van geloof in de lange termijn. Dit blijkt in ieder geval uit onderstaande cijfers:

Waar gaat Bitcoin eindigen volgens Martinez?

De uitgebreide analyse van Martinez is zeker de moeite waard om even door te nemen. De argumenten van Martinez zijn zeer goed onderbouwd en worden ook vergezeld met duidelijke grafieken en illustraties. Daarbovenop komt dat Martinez geen overdreven suggesties of verwachtingen uitspreekt. Hij bewijst simpelweg met de verschillende grafieken en kengetallen dat er ruimte voor groei is voor Bitcoin. Dat is uiteraard voor elke Bitcoin investeerder mooi om te zien.

Voor jou, als investeerder, is het belangrijk om deze analyse goed door te nemen. Neem niet alles lukraak aan en verdiep je zelf ook goed in de huidige stand van zaken. Martinez zoomt namelijk volledig in op de positieve signalen, maar er zijn ook voldoende negatieve signalen te vinden. Juist dat maakt de cryptomarkt uiteraard zo leuk en interessant.

Op het moment van schrijven schommelt de Bitcoin koers rond de $61.000. Een relatief lage koers in verhouding tot een maand geleden, maar een behoorlijk hoge koers in verhouding tot begin van dit jaar.  

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Timo Bruinsma

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Thanh Lanh Tran

ChatGPT doet een XRP prijsvoorspelling voor juli 2024

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu