Blockchain Stories
Memecoins en AI zullen binnenkort domineren
Altcoin Memecoin Nieuws

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een zware daling in de afgelopen dagen herstelde de markt zich op maandag, waarbij memecoins en AI tokens het herstel leidden. Onder de grootste stijgers op dinsdag waren Dogwifhat (Ticker: WIF) en Fetch (Ticker: FET). Ze boekten enorme winsten terwijl Bitcoin (Ticker: BTC) het niveau van $60.000 herwon.

Herstel en het huidige marktsentiment

Acterend op het herstel, merkte markt waarnemer Bluntz Capital op: 

Memes en AI zullen de twee leidende narratieven blijven, naar mijn mening. Kies je strijders verstandig.

Bron: Bluntz Capital

Het herstel zette zich woensdag voort, en memecoins domineerden nog steeds de grootste stijgers. Volgens onze gegevens stegen Pepe (Ticker: PEPE) en Brett (Ticker: BRETT) het hardst, met respectievelijk 13% en 17% in de afgelopen 24 uur.

Dominantie van memecoins

Vorige week stelde CryptoQuant oprichter Ki Young Ju vast dat de dominantie van memecoins in de altcoin markt was afgenomen. Op basis van dit datapunt verklaarde Ju dat hij bearish was op memes, maar long op BTC. 

Uit de recente marktroute zagen we dat de altmarkt, met memes zoals WIF die met meer dan 48% daalde. Ondanks het boeken van 10% en meer winsten op respectievelijk $0,24 en het bereiken van $2, bleef de markt bias van WIF bearish, vooral op de hogere tijdframes. 

Sommige memes zoals PEPE hadden een bullish bias aangenomen en zouden het herstel kunnen verlengen. PEPE stond boven zijn korte termijn trend, de 50-daagse EMA (Exponential Moving Average), en had een dagelijkse sluiting boven een lagere low van $0,000012.

image 222
Bron: TradingView

Evaluatie van Bluntz Capital zijn assumptie

Om de veronderstelling van Bluntz Capital verder te evalueren, analyseerden we de Open Interest (OI), die de liquiditeitsstromen in de derivatenmarkten volgt. In de afgelopen 24 uur stonden memes op de tweede plaats met 7,5% op basis van Coinglass OI gegevens, wat aangeeft dat er meer marktliquiditeit naar dit segment stroomde. Het AI segment stond op positie 17. 

Binnen het meme segment noteerden PEPE, Dogecoin (Ticker: DOGE) en WIF de hoogste positieve OI, wat aangeeft dat de markt in de afgelopen 24 uur buitengewoon bullish was op deze drie. 

Een andere markt waarnemer, Alex Kruger, beschouwde de memecoins echter als een grap die alleen insiders ten goede komt.

Ondanks de afname in altcoin dominantie, was er nog steeds aanzienlijke tractie in het meme-segment in vergelijking met de rest van de markt in de afgelopen 24 uur.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Timo Bruinsma

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Thanh Lanh Tran

ChatGPT doet een XRP prijsvoorspelling voor juli 2024

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu