Blockchain Stories
Kan AVAX de $25 steun houden? De belangrijkste indicatoren
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Kan AVAX de $25 steun houden? De belangrijkste indicatoren

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Avalanche (Ticker: AVAX) heeft eindelijk het dieptepunt van januari op $27 doorbroken. AVAX test momenteel een kritisch supportniveau op $25,5. De cryptomarkt is over het algemeen volatiel geweest en AVAX vormde hierop geen uitzondering. De koers is sinds 22 mei met meer dan 40% gedaald.

Recente koersbewegingen

AVAX zag een stijging van 3,51% in de afgelopen 24 uur. Deze stijging heeft zorgen gewekt over een mogelijke prijsdaling of een mogelijke ommekeer in positieve zin. Op de grafieken gaf de stochastische RSI (5) een oversold zone aan.

image 216
Bron: TradingView

Dit is een teken dat het niveau een kritisch punt zou kunnen zijn voor longposities, wat de basis kan vormen voor een prijsomkering. Daarnaast benadrukte de MACD ook de afnemende bearish druk op de markt, waardoor het bullish sentiment heerst.

Wat zeggen de metrics er nu over?

Volgens de gegevens van IntoTheBlock zijn momenteel 49% van de holders winstgevend, terwijl 51% verlies heeft. Het is dus wel zo dat het momenteel in evenwicht is. De holdings door grote holders is 71%, wat wijst op aanzienlijke whale activiteit die een significante impact kan hebben op prijsveranderingen.

image 217
Bron: IntoTheBlock

Bovendien toont de prijs correlatie met Bitcoin van 0,85 aan dat de toekomst van AVAX nauw verbonden kan zijn met de prestaties van Bitcoin op korte termijn. Naar aanleiding van een analyse van het sociale volume en de whale activiteit van Santiment om de marktrichting verder te evalueren zagen we het volgende.

image 218
Bron: Santiment

Het sociale volume gaf verschillende pieken aan, wat duidt op verhoogde interesse en activiteit onder de handelaren. Het aantal stablecoins dat door de top holders wordt aangehouden, vertoonde ook een stijgende trend. Dit bevestigt dat veel holders dit kritieke supportniveau in de gaten houden, wat AVAX een bullish bias kan geven.

Een krachtmeting tussen het bullish en bearish sentiment?

De long/short gegevens van Coinglass laten verschillende schommelingen zien tussen longposities en shortposities. Momenteel is er een geleidelijke afname, wat aangeeft dat short position takers op korte termijn de controle over de markt hebben.

image 219
Bron: Coinglass

De prijs van Avalanche zweeft momenteel rond het supportniveau van $24,49. Een doorbraak onder dit kritieke niveau zou de weg kunnen vrijmaken voor verdere dalingen. Als de prijs dit niveau kan vasthouden en terugtrekken, kunnen we een ommekeer zien, met de volgende barrière op $29,22.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Timo Bruinsma

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Thanh Lanh Tran

ChatGPT doet een XRP prijsvoorspelling voor juli 2024

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu