Blockchain Stories
Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Notcoin (Ticker: NOT) heeft de afgelopen twee dagen wat winst geboekt, terwijl Bitcoin (Ticker: BTC) moeite had om boven de $61.000 te blijven. Op 16 juni zagen we dat het sociale sentiment en het prijstraject op de korte termijn bullish waren. 

De prijsactie heeft echter een bearish trend versterkt. De afgelopen 24 uur zagen een kortetermijn verschuiving, maar het bearish sentiment zal waarschijnlijk snel de overhand krijgen.

Weerstandslijn en Fibonacci niveaus

Een trendlijn weerstand (oranje) was te zien vanaf de hoogtepunten van begin juni. Deze trendlijn diende als weerstand in het midden van juni toen de token bullish was en zal waarschijnlijk opnieuw als weerstand dienen. 

image 219 1
Bron: TradingView

Gebaseerd op de rally in de tweede helft van mei, werden een reeks Fibonacci retracementniveaus uitgezet. Deze toonden aan dat het $0,0170 niveau waarschijnlijk als weerstand zou optreden, en een beweging naar het $0,0101 of het 78% retracementniveau is waarschijnlijk de volgende stap.

Korte termijn veranderingen

De witte stippellijn gaf aan dat de prijs een nieuwe lagere tijdsframe hogere high maakte, waardoor het bearish sentiment werd doorbroken. 

NOT wordt echter nog steeds verwacht om de liquiditeit rond de $0,0163 regio op te halen voordat een bearish beweging wordt gemaakt.

Futures data en bullish overtuiging

De gegevens van de futuresmarkt weerlegden de bearish verwachtingen van de prijsgrafiek niet. De spot CVD bleef dalen, hoewel het de afgelopen twee dagen een lichte opleving zag. 

image 219
Bron: Coinalyze

De Open Interest toonde een sprankje leven en klom, maar zonder spot vraag kunnen bullish speculanten die op een herstel wachten teleurgesteld raken. De Funding Rate was positief, maar niet buitengewoon. 

De rally van $0,011 naar $0,028 begin juni zag de Funding Rate stijgen tot +0,12 en daar ongeveer een week blijven. Op het moment van schrijven was de rate dichter bij +0,021, met +0,025 als norm sinds 9 juni.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Timo Bruinsma

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Thanh Lanh Tran

ChatGPT doet een XRP prijsvoorspelling voor juli 2024

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu