Blockchain Stories
Anonieme donateur schenkt 8 BTC aan Julian Assange voor kosten
Bitcoin Nieuws

Anonieme donateur schenkt 8 BTC aan Julian Assange voor kosten

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

WikiLeaks oprichter Julian Assange zet een belangrijke stap richting vrijheid met hulp van een anonieme donateur die een aanzienlijke bijdrage leverde aan zijn reis. De anonieme weldoener schonk meer dan 8 Bitcoin (BTC), met een waarde van bijna $497,000, om de kosten van Assange te dekken. Dit bedrag kwam bijna volledig overeen met de benodigde $520,000, zoals aangegeven door Assange’s familie.

De Bitcoin donaties aan Assange is op de Bitcoin blockchain te zien en de grootste transactie bestaat uit 8.07173122 BTC. In totaal is er 8.10252828 BTC aan Assange gedoneerd.

Bitcoin donatie dekt privéjet kosten

Op dinsdag deelde Stella Assange via X een dringende oproep voor donaties om de enorme schuld van $520,000 voor een privéjet te dekken.

Julian’s reis naar vrijheid komt met hoge kosten: hij moet $520,000 terugbetalen aan de Australische overheid voor chartervlucht VJ199. Hij mocht geen gebruik maken van commerciële luchtvaartmaatschappijen voor zijn reis naar Saipan en verder naar Australië. Elke bijdrage, groot of klein, wordt zeer gewaardeerd.

De oproep werd beantwoord door een anonieme Bitcoiner. Daniel Sempere Pico deelde op X dat iemand 8.07173122 BTC heeft gedoneerd om Assange’s vlucht- en herstelkosten te dekken. “Deze enkele donatie komt bijna overeen met het volledige doel van $520,000 en is meer dan alle andere donaties samen.

Stella Assange

Pleidooi schuldig: Assange op weg naar huis

De juridische strijd van Assange bereikte een keerpunt toen hij instemde met een schuldbekentenis voor één aanklacht van samenzwering in verband met de Espionage Act in een Amerikaanse rechtbank op het eiland Saipan. Door deze schikking kan hij verdere gevangenisstraf in de VS vermijden.

Assange, een controversieel figuur, wordt zowel geprezen als klokkenluider en journalist, maar ook gezien als een bedreiging voor de nationale veiligheid door verschillende regeringen. Zijn werk bij WikiLeaks leidde tot enkele van de grootste informatielekken in de Amerikaanse geschiedenis, waaronder gedetailleerde verslagen van militaire operaties in Irak en Afghanistan.

De rol van Bitcoin in Assange’s zaak

De eigenschappen van het Bitcoin netwerk, zoals onaanpasbaarheid en censuurbestendigheid, hebben het tot een krachtig middel gemaakt om traditionele financiële systemen te omzeilen. Deze systemen hebben WikiLeaks eerder gehinderd door embargo’s van grote betalingsverwerkers.

Het gebruik van een BTCPay server was cruciaal in dit proces, waardoor een veilige en directe overdracht van fondsen mogelijk werd. BTCPay is bekend om zijn robuustheid en weerstand tegen censuur, wat het een voorkeursplatform maakt voor diegenen die de beperkingen en het toezicht van het traditionele banksysteem willen vermijden.

Julian Assange’s steun voor en gebruik van Bitcoin gaat terug tot de vroege dagen van de cryptocurrency. WikiLeaks begon met het accepteren van Bitcoin, nadat conventionele betalingsplatforms zoals PayPal, MasterCard en Visa de toegang tot financieringsdiensten in 2010 blokkeerden. Assange heeft ook publiekelijk gesproken over zijn winstgevende investeringen in Bitcoin, waarbij hij een rendement van 50,000% noemde tijdens een piek in de waarde van BTC.

Vrijlating en toekomst

Assange’s deal met de Amerikaanse justitie werd bevestigd op het eiland Saipan, waarna hij het eiland verliet en onderweg is naar de Australische hoofdstad Canberra. Zijn schuldbekentenis voor samenzwering om geheime Amerikaanse nationale defensiedocumenten te verkrijgen en openbaar te maken, leverde hem een straf op van 62 maanden, gelijk aan de tijd die hij al heeft doorgebracht in een gevangenis in Londen. Hierdoor is hij nu vrij.

Assange verliet de rechtbank met een glimlach en beantwoordde geen vragen van de pers. Zijn advocaten verklaarden dat het werk van WikiLeaks zal worden voortgezet en bedankten de Australische regering voor hun steun.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu