Blockchain Stories
Waarom Cardano mogelijk sneller dan verwacht $0,40 zal testen
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom Cardano mogelijk sneller dan verwacht $0,40 zal testen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Hoewel Cardano (Ticker: ADA) meedeed aan het bredere marktherstel, is de stijgende trend van de token mogelijk nog niet voorbij. 

Dit is de mening van Ali Martinez, een crypto analist op X (voorheen Twitter). Volgens Martinez presenteerde de Tom DeMark (TD) Sequential een koopsignaal voor Cardano. Deze indicator meet trend uitputting en identificeert een keerpunt in de prijs van een cryptocurrency.

ADA op het juiste spoor

Op het moment van schrijven was de ADA koers $0,39. De prijs van ADA kan echter veel hoger komen, met potentiële doelen op $0,40. Het is echter noodzakelijk om het potentieel van de token vanuit een on chain perspectief te analyseren. 

Dit komt omdat technische indicatoren alleen de prijsactie niet bepalen. Naar aanleiding hiervan hebben we de netwerkactiviteit van Cardano geanalyseerd. Specifiek keken we naar de actieve wallets, nieuwe wallets en wallets met nul saldo.

Netwerkactiviteit en adoptie

Al deze gegevens samen meten de adoptie van ADA en de tractie op het Cardano netwerk. Volgens IntoTheBlock zijn de zeven daagse veranderingen van deze metrics positief geweest. 

image 214
Bron: IntoTheBlock

Zo waren het aantal nieuwe wallets gestegen met 30%. Actieve wallets stegen ook met 40% terwijl wallets met nul saldo bijna 30% stegen in dezelfde periode. Deze toenames impliceren een toename in de vraag naar ADA. Als dit wordt volgehouden, zou dit de prijs kunnen helpen stijgen. De laatste 24 uur is de prijs van ADA gestegen met 5,13%.

Nu het moment voor kopen en later verkopen

Verder onderzochten we de prijs DAA divergentie om te bevestigen of ADA echt een koopmogelijkheid had geboden. DAA staat voor Daily Active Addresses. De prijs DAA divergentie is een belangrijke indicator die laat zien hoe prijsbewegingen en netwerkactiviteit voorspellingen beïnvloeden.

Volgens de onderstaande grafiek was de prijs DAA divergentie van Cardano -36%. Typisch geeft deze metric potentiële instap- en uitstapsignalen. Vanuit een handelsperspectief, als deelname groeit en prijs daalt, is dit een koopsignaal. Als de activiteit op het netwerk niet kan meekomen met de prijsstijging, geeft dit aan dat het tijd is om te verkopen. Uit de onderstaande afbeelding was duidelijk dat de netwerkactiviteit meer was gegroeid dan de prijs van ADA.

De toekomst van ADA, lees het hier!

Om deze reden hebben wij de voorspelling dat de mening van Martinez waar kan zijn, waarbij ADA zou kunnen klimmen naar $0,40. In een zeer bullish situatie zou de prijs van de token kunnen stijgen naar $0,42. 

image 215
Bron: Santiment

Ondanks het bullish potentieel van de token moeten marktdeelnemers voorzichtig zijn. Dit komt omdat de volatiliteit op de markt nog niet is afgenomen. Als dit het geval is, zouden veel cryptocurrencies aanzienlijke schommelingen kunnen ervaren.

In de tussentijd hebben de bulls de overhand. Echter, het is niet onredelijk om op korte termijn een bearish dominantie te verwachten.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu