Blockchain Stories
Surinaamse presidentskandidaat wil BTC adoptie in het land verhogen
Bitcoin Nieuws

Surinaamse presidentskandidaat wil BTC adoptie in het land verhogen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een Surinaamse presidentskandidaat heeft gepleit voor grootschalige adoptie van Bitcoin. Het doel hiervan is het bestrijden van economische instabiliteit en financiële inclusie. 

In ontwikkelingslanden komen economische problemen, zoals inflatie, devaluatie en gebrek aan toegang tot financiële systemen veel voor. De Bitcoin als gedecentraliseerde valuta wordt hierdoor door velen gezien als de oplossing. 

In Suriname zijn er ernstige economische problemen. Een presidentskandidaat van het land heeft hierdoor voorgesteld om de Bitcoin te gebruiken als de financiële basis van het land. 

De presidentskandidaat

De presidentskandidaat, Maya Parbhoe, omschrijft zichzelf als ‘Bitcoin eerst, daarna politicus’. Ze stelt zichzelf voor als presidentskandidaat van Suriname die zich richt op de adoptie van Bitcoin. Haar doel is om hiermee Suriname te beschermen tegen de instabiele nationale munt en de financiële inclusie te verbeteren. 

Het plan van Parbhoe bestaat uit drie onderdelen:

  1. Het aanmoedigen van bedrijven en particulieren om Bitcoin te gebruiken voor dagelijkse transacties.
  2. Het creëren van duidelijke regelgeving om vertrouwen op te bouwen en de groei van het Bitcoin ecosysteem te verbeteren.
  3. Het lanceren van een landelijke onderwijscampagne om burgers over crypto en digitale valuta te leren. 

Voorstanders van Parbhoe geloven dat Bitcoin ontwikkelingseconomieën kan transformeren. De Bitcoin heeft, in tegenstelling tot de door de overheid gecontroleerde valuta, een eindige voorraad. Hierdoor biedt deze mogelijk bescherming tegen inflatie. 

Het gedecentraliseerde karakter elimineert daarnaast de behoefte aan tussenpersonen. Hierdoor kunnen transactiekosten mogelijk verlaagd worden en de transparantie verhoogd. Echter, de volatiliteit van de Bitcoin, de beperkte toegang tot internet op het platteland en de impact van Bitcoin mining op het milieu, vormen aanzienlijke uitdagingen. 

Voordelen van Bitcoin 

Ondanks dat er dus veel hindernissen zijn, lijken de voordelen van de Bitcoin erg aantrekkelijk voor de landen. Zo is het gedecentraliseerde systeem niet onderworpen aan controle van de overheid. Dit is gunstig voor landen met instabiele valuta. Zo kan dit de transactiekosten flink verlagen. Ook biedt de Bitcoin potentie om als stabiele waardeopslag te dienen tegen inflatie. 

Suriname is daarbij het tweede ontwikkelingsland dat gebruik wil maken van de Bitcoin om de lokale economie te verbeteren. El Salvador is ook al bezig met een Bitcoin experiment. We houden Suriname en El Salvador in ieder geval nauw in de gaten. 

De voordelen van Bitcoin zijn duidelijk, maar er zijn nog wel twijfels over de levensvatbaarheid van de Bitcoin op de lange termijn. Het is in ieder geval wel duidelijk dat dergelijke initiatieven voor waardevolle inzichten zullen zorgen voor andere landen die vergelijkbare trajecten overwegen. 

Hoe dan ook, het is nog niet duidelijk wie de verkiezingen in Suriname gaat winnen. Het is vooral de vraag of het Surinaamse volk het eens is met het inzicht van de presidentskandidaat. Dit is echter iets wat alleen de toekomst ons kan zeggen. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom $0.11 cruciaal is voor Dogecoin om verkopen te voorkomen

Timo Bruinsma

Japan’s nieuwe minister hint op hervorming crypto belasting voor groei

Timo Bruinsma

Bitcoin onder $60K: Investeringskansen in de cryptomarkt

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu