Blockchain Stories
Analisten voorspellen een scherpe daling naar $50.000 voor Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Analisten voorspellen een scherpe daling naar $50.000 voor Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) stond qua koers net boven de $61.000 op het moment van schrijven, na kort te zijn gedaald tot $58.000, en vertoonde tekenen van herstel met een 24-uurs hoogtepunt van bijna $63.000. 

Op het moment van schrijven werd was de BTC koers $61.346, wat een daling van 5,19% weerspiegelt in de afgelopen 7 dagen. Dit patroon van snelle herstels gevolgd door terugvallen zorgt voor discussie onder crypto analisten, die een mogelijke verdere daling tot het $50.000 zullen voorzien.

Double Top patroon wijst op verdere daling naar $50k

Dit bearish sentiment wordt versterkt door de vorming van een double top prijs patroon, een technische indicator die vaak aankomende bearish trends voorspelt. Het patroon, gekenmerkt door twee opeenvolgende pieken van vergelijkbare hoogte gescheiden door een dal, suggereert dat Bitcoin niet alleen opnieuw het $50.000 niveau zou kunnen bereiken, maar mogelijk ook daaronder zou kunnen breken.

Volgens 10x Research vertoont Bitcoin dit patroon, wat historisch gezien voorafging aan prijsdalingen. Hun analyse stelt dat als Bitcoin er niet in slaagt boven het support niveau te blijven, dit kan leiden tot een scherpe daling, mogelijk tot $45.000. Marktinzichten van het bedrijf suggereren dat dit bearish sentiment aan het versterken is, ondersteund door waarnemingen van range trading tussen $60.000 en $70.000.

image 213
Bron: 10x Research

Waarschuwing voor retail investeerders

De mogelijke overgang van deze grafiek en voorspelling kan problemen opleveren voor retail investeerders, vooral omdat veel altcoins de leiding van Bitcoin volgen en ook dalingen kunnen ondergaan. 

Andere analisten, waaronder Dylan Leclair, hebben opgemerkt dat er een mogelijke daling van de Bitcoin prijs naar ongeveer $50.000 kan komen. Leclair wijst op recente trends in de derivatenmarkt, zoals een daling van de open interest in perpetual futures en financieringspercentages, aangezien Bitcoin stabiliseert onder zijn vorige hoogtepunt van $69.000. 

image 213 1
Bron: Coinglass

Deze stabilisatie heeft geleid tot minder leveraged longs die het all-time high breakout najagen, en hoewel er een risico is dat longposities rond $50.000 worden geliquideerd.

Wordt het bearish sentiment ondersteund?

De prangende vraag is nu of de belangrijke metrics van Bitcoin wijzen op een verdere daling. Een diepgaande analyse van de belangrijkste metrics van Bitcoin werpt enige verduidelijking. Santiment gegevens over BTC social volume onthullen een piek in vermeldingen van het bearish sentiment. Dit is een van de hoogste sociale volume en dominantiepieken voor de term in het afgelopen jaar, wat wijst op een mogelijke verdere daling.

image 213 2
Bron: Santiment

Daarnaast geven gegevens van CryptoQuant aan dat de MVRV ratio van Bitcoin nauw de prijstrend volgt, momenteel op 1,95. De ratio suggereert dat de marktwaarde van Bitcoin bijna het dubbele is van de gerealiseerde waarde, wat kan duiden op een relatief overgewaardeerde prijs die mogelijk verder zou kunnen corrigeren.

image 213
Bron: CryptoQuant

Ondanks deze bearish indicatoren blijft Jack Mallers, CEO van Strike, optimistisch op de lange termijn en ziet hij een toekomst waarin Bitcoin $1 miljoen per munt bereikt.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu