Blockchain Stories
Wat gebeurt er op dit moment met de koers van Uniswap?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Wat gebeurt er op dit moment met de koers van Uniswap?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Uniswap (Ticker: UNI) heeft onlangs een bullish sentiment laten zien, wat discussies heeft opgeroepen over de stijgende trend, vooral omdat het bullish sentiment sinds het begin van het jaar meerdere bull traps heeft opgezet. In dit artikel analyseren we de trend in meer detail om te kijken waar het heen gaat aangezien de koers momenteel hard zakt.

Marktstructuur en weerstand

Gezien de recente bullish trend in de prijs van UNI, tonen de huidige gegevens een potentieel supportniveau aangezien veel wallets in winst staan. Wel zien we dat een aanzienlijk deel van de holders out of the money zijn, wat ook kan betekenen dat er bovenliggende weerstand is.

image 195
Bron: IntoTheBlock

Deze investeerders zouden kunnen proberen uit te stappen bij break even punten, waar het op het moment van schrijven op lijkt. De huidige bullish trend kan onderhevig zijn aan omkeringen als whales besluiten winst te nemen, wat kan leiden tot prijsdalingen.

De dominantie van whales suggereert dat de markt sterk wordt beïnvloed door de acties van enkelen op het moment van schrijven, wat tot volatiliteit zou kunnen leiden.

image 196
Bron: IntoTheBlock

Mogelijke bull traps en volatiliteit

De netflow pieken zouden bull traps kunnen signaleren, waarbij plotselinge prijsstijgingen retailinvesteerders verleiden om te kopen, waarna whales hun holdings verkopen, wat de prijs doet dalen. Op het moment van schrijven was de UNI koers gedaald met 10,63%, waaruit we kunnen opmaken dat dit het geval is.

image 197
Bron: IntoTheBlock

Handelspatronen van Uniswap

De 200-periodes MA leek te fungeren als een dynamisch weerstandsniveau. UNI heeft dit niveau meerdere keren getest en is teruggevallen, wat suggereert dat het op korte termijn moeilijk zou kunnen zijn om winsten boven deze MA vast te houden.

De verbreding van de Bollinger Bands rond het midden van de grafiek duidde op verhoogde volatiliteit. De terugkeer naar smallere banden suggereerde stabilisatie. Ook zag UNI een double top (een bearish omkeringspatroon) rond het prijsniveau van $10,15, wat een mogelijke dalende trend suggereerde.

image 198
Bron: TradingView

De double bottom (bullish omkeringspatroon) suggereerde sterke supportniveaus die de prijs twee keer heeft getest zonder lager te breken. Dit patroon is geïdentificeerd rond het niveau van $9,85, wat duidt op een groot potentieel dat het patroon standhoudt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu