Blockchain Stories
Altcoins zien meer instroom ten koste van BTC en ETH
Altcoin Bitcoin Ethereum Litecoin Nieuws

Altcoins zien meer instroom ten koste van BTC en ETH

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een opvallende trend is op dit moment waarneembaar in de cryptomarkt. Zowel Bitcoin als Ethereum hebben met een grote uitstroom te maken, terwijl altcoin juist een grotere instroom zien. Met andere woorden kiezen investeerders momenteel voor altcoins in plaats van voor de gerenommeerde cryptocoins Bitcoin en Ethereum.

Grote uitstroom bij BTC en ETH

Wat wellicht het meest opvallend is, is de grote uitstroom bij BTC en ETH. Het gaat hierbij om een uitstroom van $630 miljoen bij BTC en om een uitstroom van $58 miljoen bij Ethereum. De uitstroom is derhalve als ‘fors’ te bestempelen.

Experts wijten deze uitstroom voornamelijk aan de renteverlagingen door de FED. De FED heeft een mogelijke renteverlaging aangekondigd, maar dit laat waarschijnlijk nog enige tijd op zich te wachten. Ook is de verwachting dat het om slechts één kleine renteverlaging gaat. Dit uit zich in lagere koersen van BTC en ETH en een daarbij behorende uitstroom. De uitstroom in harde cijfers is in ieder geval opvallend groot.

Grote instroom bij altcoins

Daarentegen profiteren altcoins juist van een grote instroom van nieuw geld. Onder meer Solana, Litecoin en Polygon hebben een gigantische instroom gezien. Dit uit zich ook in koersen die niet direct te vergelijken zijn met BTC en ETH. Ook deze koersen staan af en toe in het rood, maar qua percentages valt de daling relatief gezien mee.

Dit fenomeen mag op z’n minst opvallend genoemd worden. In het verleden was het namelijk zo dat BTC en ETH vrij veilige digitale valuta’s waren. Des te opvallender is het dat investeerders nu de voorkeur geven aan de minder bekende coins. Daarbij valt ook op dat in de meeste gevallen altcoins de Bitcoin koers volgden. Daar lijkt op dit moment ook minder sprake van te zijn. Uiteraard gaat dit hand in hand met het verschil in uitstroom. Dit verschil in uitstroom duidt namelijk op een verschil in beleggersvertrouwen.

Uiteenlopende gedachtegangen

De gehele cryptomarkt lijkt op dit moment op twee gedachten te hinken. Enerzijds is er overduidelijk sprake van een bearish sentiment, gezien de dalende koersen in de afgelopen periode. Anderzijds lijkt er een bullish sentiment te ontstaan bij verschillende altcoins. Dat is althans de opvatting kijkende naar de grote instroom in verschillende altcoins.

Amerika koploper

Bij de uitstroom valt vooral de rol van Amerika op. Aangezien de invloed van de FED in dit land het grootste is, is de invloed van het voornemen van de FED in Amerika ook het beste voelbaar. Dit uit zich in een uitstroom van meer dan $475 in digitale valuta. Uit deze uitstroom blijkt duidelijk dat het op dit moment in Amerika aan beleggersvertrouwen ontbreekt.

Opvallend: ook Zwitserland en Brazilië kennen een grote uitstroom. De uitstroom in deze twee landen kan echter niet tippen aan de uitstroom in Amerika. Dit land lijkt dan ook nog steeds ‘cryptoland’ nummer 1 te zijn. De beslissingen die de FED neemt, zijn daardoor ook van grote invloed op de gehele cryptomarkt. De grootste slachtoffers daarvan zijn vooralsnog BTC en ETH.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu