Blockchain Stories
XRP ziet bullish signalen, binnenkort een rally?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

XRP ziet bullish signalen, binnenkort een rally?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

XRP lijkt vastberaden om een deel van zijn verliezen goed te maken, als de signalen die wij hebben gezien te geloven zijn. 

Als dit gebeurt, zou de prijs van de token $0,50 kunnen hertesten of zelfs daarboven kunnen stijgen. Hieronder leggen we onze bevindingen nader uit.

Potentiële prijsstijging door MDIA

De eerste metric die wees op deze mogelijke stijging was de Mean Dollar Invested Age (MDIA). In niet technische termen meet de MDIA het gemiddelde van tokens gewogen naar de aankoopprijs. Als de waarde daalt, betekent dit dat stilstaande XRP weer in omloop komt. Een stijgende lijn van de MDIA impliceert echter dat holders terughoudend zijn met verhoogde handelsactiviteit. 

Op het moment van schrijven was de 90-dagen MDIA van XRP gestegen naar 2080, wat aangeeft dat transacties op de blockchain lager waren dan normaal. Dit impliceert dat de kansen van XRP om deel te nemen aan de bull run zijn toegenomen. 

image 179
Bron: Santiment

Op het moment van schrijven was de prijs van XRP $0,49. Dit was een daling van 20% in de afgelopen 90 dagen. Als deze meting blijft stijgen, dan is de kans groot dat XRP binnenkort gaat stijgen qua waarde.

Invloed van de rechtszaak

Een andere factor die de prijs van XRP zou kunnen beïnvloeden, is de aanhoudende rechtszaak met de U.S. SEC. Hoewel de token geen kwalificatie van effecten probleem meer heeft, was de zaak nog niet afgerond. 

Als de rechtbank Ripple zou vragen om een boete te betalen, zou de waarde van de token verder kunnen dalen. Als XRP het argument wint, zou de waarde van de cryptocurrency kunnen stijgen.

Adoptie van XRP daalt maar zoekopdrachten nemen toe

Ondanks het potentieel voor een prijsstijging, volgde de Network Growth van Ripple niet hetzelfde patroon. Network Growth meet het aantal nieuwe wallets die interactie hebben met een blockchain. 

Wanneer deze metric toeneemt, betekent dit dat een project veel aandacht krijgt. Aangezien XRP op dit punt daalde, nemen we aan dat de aandacht voor XRP minder is geworden. Als deze metric verder daalt, zou XRP moeite kunnen hebben om $0,50 te bereiken. 

image 180
Bron: Santiment

Wel bleef het sentiment rond de token bullish. Dit hebben we namelijk geconstateerd door te kijken naar het Gewogen Sentiment. Het Gewogen Sentiment bekijkt de online gemaakte opmerkingen over een project. Een negatieve lezing impliceert dat de gemiddelde opmerking bearish is. 

Op het moment van schrijven was de lezing positief, wat aangeeft dat de vraag naar XRP mogelijk begint te verbeteren.

image 181
Bron: Santiment

Toename in sociaal volume

Daarnaast verbeterde het Sociale Volume rond XRP. Dit betekent dat de zoekopdrachten naar Ripple toenemen. Gezien het stijgende sentiment en de toenemende online zoekopdrachten naar de token, zou XRP goed op weg kunnen zijn naar een hogere waarde. 

Wel is het goed om te kijken naar de algehele markt omdat deze de prijsvoorspelling ongeldig kan maken.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu blijft maar dalen, wat is er toch aan de hand?

Scott

Whales slaan $30 miljoen aan Chainlink in: Wat betekent dit voor de markt?

Thanh Lanh Tran

Solana memecoins presteren onverwacht ongekend goed

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu