Blockchain Stories
Toncoin prijs stijgt met 6% maar volume daalt
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Toncoin prijs stijgt met 6% maar volume daalt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Toncoin (Ticker: TON) zag een prijsstijging in de afgelopen 24 uur en steeg met ongeveer 6%. Wel zagen we dat het handelsvolume van TON was gedaald.

TON prijs stijgt op de dagelijkse grafiek

Deze lage volume piek in prijs suggereert een paar mogelijkheden. Het kan een korte trend zijn, waarbij stijgende prijzen short sellers dwingen om TON terug te kopen, maar met beperkte verkopers die overblijven om de prijs nog verder op te drijven. 

Een andere mogelijkheid is dat grote investeerders TON aan het accumuleren zijn tegen scherpe prijzen, wat de prijs omhoog drijft zonder een hoog volume aan transacties.

Op het moment van schrijven was de TON koers $7,62. De prijs van TON had het niveau van $7,66 opnieuw getest en verder verzwakt. Als er meer bullish sentiment in TON toekomt in de toekomst, kan de prijs van TON zijn eerder behaalde all time high heroveren. 

De Relative Strength Index (RSI) voor TON stond op 66, wat wijst op een hoog bullish momentum dat de TON rally ondersteunt. Bovendien was de Chaikin Money Flow (CMF) de afgelopen dagen aanzienlijk gegroeid, wat aangeeft dat er een toestroom van geld in Toncoin was op het moment van schrijven.

image 190
Bron: TradingView

Lange termijn visie

Wat betreft holders zagen wij naar aanleiding van een analyse van IntoTheBlock gegevens dat de gemiddelde gebruiker TON ongeveer 6,8 maanden hold. Dit geeft aan dat de meeste van deze holders er voor de lange termijn in zitten. Beleggers die bullish zijn op TON zijn minder geneigd hun munten te verkopen bij korte termijn prijs schommelingen. Dit vermindert het totale aanbod van TON dat beschikbaar is voor handel, wat kan bijdragen aan prijsstijgingen. 

image 190
Bron: IntoTheBlock

Lange termijn holders zijn doorgaans minder reactief op korte termijn marktbewegingen. Dit kan helpen om de volatiliteit in de TON prijs te dempen, aangezien er een kleinere pool van holders is die willen cashen voor snelle winsten.

Netwerkgroei en handel frequentie

Zowel de netwerkgroei als de snelheid van TON waren de afgelopen weken gedaald. Toen de prijs van TON recentelijk steeg, groeiden ook de netwerk groei en de snelheid. Dit betekende dat nieuwe wallets interesse begonnen te tonen in TON, en dat ook de frequentie waarmee TON werd verhandeld was toegenomen.

image 191
Bron: Santiment

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Arkham onthult het vermogen van Vitalik Buterin

Thanh Lanh Tran

Kaspa (KAS) stijgt 20% en lancering KRC20 ecosystem

Thanh Lanh Tran

Invloed van Spot ETF’s op de Bitcoin markt

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu