Blockchain Stories
X-account 50 Cent promoot fake Solana memecoin na hack
Altcoin Memecoin Nieuws

X-account 50 Cent promoot fake Solana memecoin na hack

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Rapper 50 Cent is slachtoffer geworden van een grootschalige hack waarbij zijn X-account en website werden misbruikt om een frauduleuze cryptomunt te promoten. In een tijdbestek van slechts 30 minuten, hebben hackers naar verluidt $300 miljoen buitgemaakt door de GUNIT-token te pumpen en vervolgens de waarde ervan te laten instorten. Een klassieke Pump en Dump scam.

De hack en de oplichting

Op vrijdag namen hackers de controle over het X-account van 50 Cent over en plaatsten ze berichten waarin een nieuwe Solana memecoin genaamd GUNIT werd gepromoot. De hackers wisten slim in te spelen op de populariteit van de rapper, die ongeveer 12.9 miljoen volgers op Twitter heeft, door te suggereren dat hij betrokken was bij de lancering van de munt. Dit zorgde ervoor dat veel investeerders massaal hun geld in de token staken, waardoor de waarde kunstmatig werd opgedreven.

De GUNIT-token steeg binnen enkele minuten met maar liefst 8.000%, maar stortte kort daarna in tot een waarde van slechts $0.0002799. 50 Cent reageerde op Instagram om zijn volgers te informeren over de hack en benadrukte dat hij geen enkele betrokkenheid had bij de cryptomunt.

dexscreener.com GUNIT SOL 2024 06 22 13 25 28
Bron: DEXScreener

Snelle reactie en schadebeperking

50 Cent deelde details van de hack en bedankte Twitter voor hun snelle actie om zijn account weer veilig te stellen. Hij verklaarde: “Twitter werkte snel om mijn account te vergrendelen. Degene die achter de scam zat, verdiende $300,000,000 in 30 minuten.” Ondanks deze snelle reactie bleven veel investeerders achter met waardeloze tokens en aanzienlijke financiële verliezen.

Dit incident benadrukt opnieuw de risico’s die gepaard gaan met investeringen in crypto, vooral wanneer beroemdheden erbij betrokken lijken te zijn. Hoewel 50 Cent in 2018 ook in het nieuws kwam vanwege zijn vermeende winsten met Bitcoin, ontkende hij later deze geruchten en verklaarde dat hij nooit daadwerkelijk heeft geprofiteerd van de cryptocurrency.

Voorzichtigheid geboden voor investeerders

Investeren in crypto brengt aanzienlijke risico’s met zich mee, vooral wanneer beroemdheden betrokken lijken te zijn. Investeerders moeten altijd de legitimiteit van de uitspraken onderzoeken voordat ze geld in een project steken. Dit incident met 50 Cent dient als een herinnering aan het belang van due diligence en voorzichtigheid in de snel veranderende wereld van cryptocurrency.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Tron dagelijkse actieve gebruikers bereikt 2,5 miljoen

Timo Bruinsma

Verenigde Arabische Emiraten en Vietnam domineren wereldwijde crypto adoptie

Thanh Lanh Tran

Binance breidt zijn aanwezigheid in het Midden Oosten uit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu