Blockchain Stories
Winklevoss doneert $2M BTC aan verkiezingscampagne Trump
Bitcoin Nieuws

Winklevoss doneert $2M BTC aan verkiezingscampagne Trump

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Nadat Gemini het nieuws haalde met de aankondiging dat gebruikers die getroffen zijn door het stopzetten van het Gemini Earn programma gecompenseerd zullen worden, is Gemini opnieuw het gesprek van de dag.

Winklevoss tweeling steunt Trump

De oprichters van Gemini, Cameron Winklevoss en Tyler Winklevoss, ook wel bekend als de Winklevoss tweeling, hebben elk $1 miljoen aan Bitcoin (Ticker: BTC) gedoneerd aan de campagne van voormalig president Donald Trump. 

Op 21 mei startte Trump een inzamelings pagina waarmee cryptocurrency donaties via Coinbase Commerce mogelijk werden gemaakt.

Redenen voor de donatie

3Met vermelding van de redenen voor zijn donatie van $1 miljoen in Bitcoin, zei Tyler Winklevoss op X (voorheen Twitter): 

De afgelopen jaren heeft de Biden-administratie openlijk de oorlog verklaard aan crypto. Het heeft meerdere overheidsinstanties ingezet om de goede actoren in onze industrie te pesten, te intimideren en aan te klagen in een poging om deze te vernietigen.

Bron: Tyler Winklevoss

In zijn verklaring benadrukte Winklevoss dat de acties van de administratie 

Een ongekend machtsmisbruik waren, volledig ingezet voor verdraaide politieke doelen.

Bron: Tyler Winklevoss

Hij gelooft dat dit een nadelige invloed heeft gehad op innovatie, Amerikaanse belastingbetalers en de economie. Hij voegde daaraan toe: 

Er is niets wat de Biden-administratie op dit moment kan doen of zeggen om anders te beweren.

Bron: Tyler Winklevoss

Biden vs. Trump

Dit incident is slechts het laatste hoofdstuk in de verkiezing cyclus van dit jaar, waarbij de genoemde donaties onderstrepen hoe velen in crypto Trump en Biden zien. In de afgelopen maanden heeft Trump zich openlijk uitgesproken ter ondersteuning van crypto. 

Daarentegen heeft president Joe Biden een voorzichtiger houding aangenomen ten opzichte van crypto. Zo heeft Biden recent zijn veto uitgesproken tegen de intrekking van Staff Accounting Bulletin 121, oftewel SAB 121, ondanks tweeledige steun.

Trumps zijn standpunt over crypto

Trumps laatste bewering dat hij een einde zal maken aan Biden zijn oorlog tegen crypto, benadrukt zijn erkenning van het belang van crypto en de mogelijke invloed daarvan op kiezers bij deze verkiezingen. 

Tijdens een bijeenkomst in juni verklaarde Trump: 

Ik zal een einde maken aan Joe Biden’s oorlog tegen crypto, en we zullen ervoor zorgen dat de toekomst van crypto en de toekomst van Bitcoin in Amerika wordt gemaakt.

Bron: Trump

Het is vermeldenswaard dat er ook anderen zijn die kritisch zijn over Biden en de SEC. Bijvoorbeeld, miljardair en ondernemer Mark Cuban bekritiseerde onlangs de regulatoire acties van Gensler en suggereerde dat deze van invloed zouden kunnen zijn op de herverkiezing kansen van president Biden. Hij zei:

 Biden moet kiezen tussen Gensler of crypto kiezers, anders kan het hem het Witte Huis kosten.

Bron: Mark Cuban

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu