Blockchain Stories
Nigeria nieuwe crypto regels van de SEC 
Nieuws Regulatie

Nigeria nieuwe crypto regels van de SEC 

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De adoptie van cryptocurrency neemt wereldwijd toe. Recente gegevens van Triple.A bevestigen deze trend. 

In feite bezit naar schatting 6,80% van de wereldbevolking cryptocurrencies, wat neerkomt op meer dan 560 miljoen gebruikers wereldwijd.

image 172
Bron: Triple.A

SEC van Nigeria beweegt naar cryptocurrency adoptie

Nigeria onderscheidt zich met een cryptocurrency bezit van 6,50%. Dit is  een teken van Nigeria’s groeiende acceptatie en invloed in de crypto community. 

De Securities and Exchange Commission (SEC) van Nigeria is nu in het nieuws nadat het zijn regelgeving inzake Digital Asset Issuance, Offering Platforms, Exchange en Custody heeft bijgewerkt.

In een openbare verklaring legde de SEC uit dat deze wijzigingen gericht zijn op het opbouwen van een sterker regelgevingskader dat is afgestemd op de specifieke uitdagingen van de digitale activa markten. 

Het doel van de wijziging is om de reikwijdte van de regelgeving uit te breiden in overeenstemming met de huidige realiteit.

Bron: Securities and Exchange Commission

Deze herziene regels willen de complexiteit en risico’s van digitale activa aanpakken en een veilige, goed gereguleerde omgeving voor alle belanghebbenden waarborgen.

Meer dan alleen regels?

Daarnaast heeft de Nigeriaanse SEC het Accelerated Regulatory Incubation Programme (ARIP) gelanceerd voor virtual assets service providers (VASPs). 

ARIP biedt een gestructureerd proces voor VASPs om te voldoen aan de nieuwe regelgevende vereisten.

Om het proces te vereenvoudigen, heeft de SEC ook een speciaal applicatievenster op haar ePortal ingesteld voor VASPs die aan het programma deelnemen, met een verplichte voltooiing van het onboarding proces binnen 30 dagen na de uitgifte van tokens. 

Dit initiatief zou het nalevings proces stroomlijnen en ervoor zorgen dat VASPs binnen het bijgewerkte regelgevende kader opereren.

Langdurige inspanningen van Nigeria

Ondanks eerdere regelgevende uitdagingen heeft Nigeria aanzienlijke groei gezien in de adoptie van cryptocurrency. In december 2023 hief de Centrale Bank van Nigeria (CBN) het verbod op crypto transacties uit 2021 op en introduceerde nieuwe richtlijnen om witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden. 

Deze regels verplichten VASPs nu om te voldoen aan Know Your Customer (KYC) vereisten, maar hebben ook zorgen over de privacy van gebruikers opgeworpen.

Desalniettemin is Nigeria een leider geworden in peer to peer (P2P) crypto handelsvolume en algemene transactie groei, aangedreven door de populariteit van stable coins als afdekking tegen inflatie.

Moet de VS leren van Nigeria?

Met de evoluerende cryptomarkt dient de regelgevende benadering van Nigeria als een model voor andere landen zoals de Verenigde Staten, vooral omdat zij ook de regulering van digitale activa navigeren te midden van snelle adoptie. 

Robinhood CEO Vlad Tenev verwoordde het waarschijnlijk het beste toen hij beweerde:.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

De Bitcoin koers herstelt zich boven $57.000 en altcoins volgen

Thanh Lanh Tran

Vitalik Buterin doneert mogelijk 100 ETH aan Ethereum organisatie

Thanh Lanh Tran

Bitcoin whales kopen de dip op

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu