Blockchain Stories
Cardano daalt 20%, kans om nu in te stappen?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano daalt 20%, kans om nu in te stappen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Cardano (Ticker: ADA) is in de afgelopen 30 dagen met ongeveer 21% gedaald. Uit onze analyse blijkt dat handelaren proberen te profiteren van deze daling.

Analyse van de exchange metric

Dit sentiment constateerden we na het bekijken van de Exchange On Chain Market Depth metric. Deze metric toont de orders van marktdeelnemers op beurzen en bekijkt zowel de bied- als vraagzijde op een exchange. 

Het biedt gedeelte van deze metric volgt het aantal tokens dat klaar is om te worden gekocht, terwijl de andere kant van de waarde het aantal tokens aangeeft dat klaar is om te worden verkocht.

Is het tijd om ADA te verkopen of niet?

Op het moment van schrijven leken kopers bereid om in totaal 166 miljoen ADA te kopen. De gemiddelde prijs voor het aankopen was $0,37. Tegen dezelfde prijs waren handelaren bereid om 121 miljoen Cardano te verkopen. 

Aangezien ADA tegen dezelfde prijs van eigenaar wisselde, zouden de orders de waarde van de token kunnen beïnvloeden. Omdat in dit geval de kooporders groter zijn dan de verkooporders, zou ADA stand kunnen houden op $0,37. Wel is er een kans op een prijsstijging. Als dat gebeurt, kan de prijs van Cardano in een paar dagen stijgen naar $0,40.

image 164
Bron: IntoTheBlock

Analyse van andere on chain metrics

Naast de activiteit op beurzen is het belangrijk om ook andere on chain metrics te analyseren. Als eerste analyseerden we de Market Value to Realized Value (MVRV) ratio. 

De MVRV ratio toont de winstgevendheid van holders en helpt ook te bepalen of een cryptocurrency ondergewaardeerd of overgewaardeerd is in vergelijking met de huidige waarde. 

image 165
Bron: Santiment

Op het moment van schrijven was de 30-daagse MVRV ratio van Cardano -13%. Dit betekent dat als elke ADA holder de token verkoopt, het gemiddelde rendement een daling van 13% zou zijn ten opzichte van de gemiddelde aankoopprijs. 

Historisch gezien zien we veel prijsschommelingen wanneer de MVRV ratio tussen -11% en -27% ligt. Daarom is er een kans dat de prijs van de token in de komende dagen of weken kan stijgen.

Circulatie van aantal ADA tokens

Als we kijken naar de circulatie van ADA vanaf de piek op 18 juni, zagen we ook iets interessants. Circulatie toont het aantal tokens dat binnen een bepaalde periode in transacties wordt gebruikt. 

Als de circulatie toeneemt, betekent dit dat de transactiewaarde rond een cryptocurrency is gestegen. Voor Cardano daalde deze metric echter naar 196 miljoen. De daling van het aantal tokens dat betrokken is bij transacties kan goed nieuws zijn voor de prijs, omdat de verkoopdruk minimaal zou kunnen zijn.

image 166
Bron: Santiment

Als de circulatie blijft dalen, dan kan ADA een hogere kans hebben om in waarde te stijgen. Naar verwachting kan de prijs van Cardano stijgen tot $0,40. 

Wel is het goed om op te merken dat deze voorspelling ongeldig kan worden als de bredere markt een dalende trend blijft zien. In dat geval kan ADA dalen tot $0,35.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Arkham onthult het vermogen van Vitalik Buterin

Thanh Lanh Tran

Kaspa (KAS) stijgt 20% en lancering KRC20 ecosystem

Thanh Lanh Tran

Invloed van Spot ETF’s op de Bitcoin markt

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu