Blockchain Stories
Bitcoin miners en de impact voor de lange termijn
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin miners en de impact voor de lange termijn

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) zijn traject in 2024 is gekenmerkt door aanzienlijke volatiliteit. 

Ondanks het bereiken van een all time high van $73.700 eerder dit jaar, is de waarde van Bitcoin gedaald. Op het moment van schrijven is de BTC koers $64.413. Deze daling van ongeveer 12% vanaf de ATH heeft tot discussies geleid onder marktanalisten.

Gaat Bitcoin op korte termijn herstellen?

Willy Woo, een cryptocurrency analist, besprak op sociale media, X, de cruciale factoren die het begin van een herstel zouden kunnen signaleren. Woo geeft aan in zijn analyse dat het fenomeen van miner capitulatie, wat verwijst naar het vertrek van minder efficiënte miners uit de markt vanwege onrendabiliteit, een rol speelt.

Volgens Woo zou het prijsherstel voor Bitcoin kunnen beginnen zodra deze zwakkere miners de markt hebben verlaten, waardoor de hash rate kan stabiliseren en herstellen. Miner capitulatie vindt plaats wanneer Bitcoin halving oude hardware of kostbare setups onhaalbaar maakt, waardoor inefficiënte miners stoppen met het minen van cryptocurrencies.

Noodzakelijk voor langetermijngroei van Bitcoin

Woo legde uit dat dit proces pijnlijk maar noodzakelijk is voor de lange termijn gezondheid van de markt, omdat het inefficiënties filtert en mining operaties overlaat aan grote en ervaren partijen. 

Dit proces is cruciaal omdat ze de druk verminderen van contante verkopen door miners die genoodzaakt zijn om kosten te dekken. Dit maakt mogelijk de weg vrij voor prijsstabilisatie en daaropvolgende stijgingen.

Als we kijken naar historische data, zien we dat de perioden na een halving gevolgd worden door aanzienlijke prijsstijgingen na aanvankelijke volatiliteit. Woo trekt parallellen met eerdere cycli in 2017 en 2020, en merkt op dat de huidige marktomstandigheden deze eerdere fasen weerspiegelen, maar met een vertraagd herstel. Woo legde uit dat de herstelperiode kan verschillen, zoals te zien is in eerdere cycli.

Momenteel zijn we meer dan twee maanden (61 dagen) sinds de laatste halving onderweg en de markt wacht nog steeds op het einde van de capitulatie fase, wat volgens Woo zou kunnen samenvallen met trage financiële perioden zoals de zomermaanden wanneer veel investeerders minder actief zijn.

Is Bitcoin klaar voor herstel?

Om het potentieel voor herstel beter te begrijpen, hebben we gekeken naar specifieke metrics zoals de Miner Position Index (MPI) en de Exchange Stablecoins Ratio USD. 

Momenteel staat de MPI op -0.97, wat wijst op een mogelijke afname van de verkoopdruk door miners. Dit is vaak een bullish signaal voor Bitcoin. 

image 160
Bron: CryptoQuant

Ondertussen is de Exchange Stablecoins Ratio USD, nu op 8.50, licht gedaald met ongeveer 1% in de laatste dag. Deze ratio beoordeelt de potentiële koopkracht op beurzen, waarbij lagere waarden over het algemeen wijzen op sterke potentiële koopdruk, wat prijsstijgingen zou kunnen aandrijven.

image 161
Bron: CryptoQuant

Ondanks deze technische indicatoren blijft de impact in de echte wereld op handelaren, vooral degenen in short posities, significant. Met bijna $1,84 miljoen op het spel dat geliquideerd kan worden als Bitcoin opnieuw boven de $70k zou stijgen, zijn de belangen hoog.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Dogecoin analyse: Elon Musk wil persoonlijk supporten

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu