Blockchain Stories
Global Liquidity Index laat mogelijke forse BTC-groei zien
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Global Liquidity Index laat mogelijke forse BTC-groei zien

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De gehele cryptomarkt heeft niet de beste tijd achter de rug. De koersen zijn met name in de laatste anderhalve week hard gedaald, getuige ook de huidige Bitcoin koers. Deze huidige koers komt in de verste verte niet meer in de buurt van de all time high. Toch schijnt er aan het einde van de tunnel altijd licht. Althans, als we de Global Liquidity Index mogen geloven, kan BTC een forse groei laten zien in de komende maanden.

Wat is de Global Liquidity Index?

De Global Liquidity Index (GLI) is een maatstaf die de wereldwijde beschikbaarheid van liquide middelen in de financiële markten meet. Dit omvat de som van alle geldstromen en krediet die beschikbaar zijn voor investeringen en uitgaven over de hele wereld. De GLI wordt vaak gebruikt door beleggers en analisten om te beoordelen hoe gemakkelijk of moeilijk het is om toegang te krijgen tot financiering en om inzicht te krijgen in de algehele economische gezondheid.

Wat zegt de Global Liquidity Index over de Bitcoin koers?

De Global Liquidity Index geeft één ding duidelijk aan: de Bitcoin heeft zijn laagste punt bereikt. Zoals duidelijk uit onderstaande grafiek zou moeten blijken, is er maar één weg voor Bitcoin. De weg omhoog om precies te zijn:

Uit deze grafiek zou ook moeten blijken dat Bitcoin naar een nieuwe all time high toewerkt. Deze all time high zou al in 2025 aangetikt moeten worden. Dit klinkt wellicht ver weg, maar het nieuwe jaar staat alweer over een halfjaar op ons te wachten.

Uiteenlopende analyses

De Global Liquidity Index zou dus duidelijk in het voordeel van BTC spreken. Tegelijkertijd zijn er ook indicatoren en fundamenten waar het tegenovergestelde uit blijkt. De Relative Strength Index (RSI) van 39,47 suggereert bijvoorbeeld dat er nog steeds ruimte voor Bitcoin is om verder te dalen.

Kijken we naar het technische perspectief valt het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde op. Bitcoin handelt hier nog onder, maar blijft wel boven de 200-dagen. Dit duidt op een zwakte op de korte termijn, maar ook op een aanzienlijke veerkracht op de lange termijn. De verschillende analyses, fundamenten en indicatoren lijken elkaar dus enigszins tegen te spreken.

Het is sowieso een feit dat de gehele Bitcoin markt volop in beweging is. De ene whale koopt voor meer dan $395 miljoen aan Bitcoin, terwijl de Duitse overheid voor $190 miljoen aan BTC verkoopt. Dergelijke transacties heffen elkaar ongeveer op, maar geven wel aan dat er volop ontwikkeling is. Dat is ook niet geheel gek, aangezien investeerders momenteel keuzes moeten maken.

Besluit men om in Bitcoin te (blijven) investeren? Of richt men toch de pijlen op bijvoorbeeld vastgoed, AI aandelen of andere financiële producten? Dit bepaalt elke investeerder voor zich, maar er is hoe dan ook meer dan voldoende om uit te kiezen. Het is daarom niet bevorderlijk dat het beleggersvertrouwen in BTC aanzienlijk afgenomen is.   

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Timo Bruinsma

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Thanh Lanh Tran

ChatGPT doet een XRP prijsvoorspelling voor juli 2024

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu