Blockchain Stories
Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL
Altcoin Cryptomarkt Update Nieuws Solana

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De eerste Solana ETP wordt uitgebracht in Canada onder de ticker QSOL. 3iQ Digital Asset Management zal deze Solana ETP lanceren op de Toronto Stock Exchange (TSX). 

Het eerste Solana ETP

Het eerste Solana ETP in Canada zal uitgebracht worden door 3iQ Digital Asset Management, 3iQ in het kort. Deze ETP (Exchange Traded Product) is aangekondigd door middel van een voorlopig prospectus voor The Solana Fund (QSOL) bij de Canadese effectenautoriteit, met uitzondering in Quebec.

Indien de ETP wordt goedgekeurd, zal QSOL de eerste op de beurs verhandelde ETP van Solana in Noord-Amerika zijn. Deze stap is een belangrijke mijlpaal voor zowel Canada en Solana als 3iQ. 3iQ stond al bekend van de lancering van de eerste BTC en ETH fondsen in Canada. 

QSOL heeft als doel om beleggers blootstelling te bieden aan de prijsbewegingen van Solana in Amerikaanse dollars. Hierdoor biedt het een kans op kapitaalgroei op de lange termijn. Ook zal het fonds gebruik maken van de stakingsrendementen van het Solana netwerk. Naar verwachting zullen deze tussen 6% en 8% liggen. 

Greg Benhaim, Executive Vice President van 3iQ, heeft de toewijding van het bedrijf aan innovatie en naleving van de regelgeving benadrukt:

“3iQ streeft ernaar een globale standaard van uitmuntendheid te stellen.”

Greg Benhaim, Executive Vice President van 3iQ

3iQ werkt samen met Canaccord Genuity als agent voor het aanbod, terwijl Coinbase Custody Trust Company en Tetra Trust als bewaarders zullen optreden. De institutionele staking infrastructuur van Coinbase Custody zal de Solana staking ondersteunen. QSOL moet een gereguleerd fonds worden voor zowel particuliere als institutionele beleggers. 

Solana ETP voor de rest van de wereld

Ondanks dat deze Solana ETP een eerste voor Noord-Amerika zal zijn, zijn Solana ETPs over de hele wereld al beschikbaar. Zo zijn er al verschillende Solana ETPs beschikbaar in Europa. Echter, de goedkeuring van QSOL in Noord-Amerika zal kunnen leiden op meer op Solana gebaseerde beleggingsproducten in dit werelddeel. 

Bloomberg ETF analist James Seyffart heeft in een post op X (Twitter) de progressieve houding van Canada tegenover crypto ETFs benadrukt:

Seyffart laat wel weten dat QSOl een Closed-End Fund is, in plaats van een ETF. Dit is vergelijkbaar met de Grayscale Trust producten, maar met extra geïmplementeerde mechanismen om de prijsvolatiliteit te beheren. Ook liet hij weten:

“Er is ook geen garantie dat dit zal worden gelanceerd. De aanvraag is zojuist ingediend.”

James Seyffart, ETF analist bij Bloomberg

Hoe dan ook, het is een belangrijke vooruitgang voor de crypto ETP markt in Canada. De regulatie van dergelijke producten maakt de stap voor beleggers om in crypto te beleggen een stuk makkelijker, aangezien ze zelf geen crypto vast hoeven te houden. Goedkeuring is echter niet verzekerd, wat de vooruitgang nog geen zekerheid maakt. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu