Blockchain Stories
Wat is de volgende stap voor Ethereum na het passeren van $3.500?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Wat is de volgende stap voor Ethereum na het passeren van $3.500?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In recente ontwikkelingen binnen de cryptomarkt heeft Ethereum (Ticker: ETH) tekenen van herstel getoond na een turbulente periode. 

In de afgelopen 24 uur is ETH met 0,76% gedaald, wat een mogelijke ommekeer markeert van de dalende trend van een week, die nu is geëindigd met een daling van ongeveer 3%. 

Deze heropleving heeft Ethereum in staat gesteld om de significante prijsgrens van $3.500 te passeren. Op het moment was de ETH koers $3.523.

Verminderde marktspanning door daling in OI

Deze verbetering gaat gepaard met een afname van de marktdruk, zoals blijkt uit veranderingen in de Open Interest (OI) van Ethereum. Open Interest bekijkt het totaal van alle open posities in de markt van zowel long- als short posities. Dit dient als een belangrijke waarde voor marktactiviteit en sentiment. 

Recente gegevens van CryptoQuant hebben een daling in de Open Interest van Ethereum aangetoond, die is gedaald van een hoogtepunt van $13 miljard naar $11,6 miljard. Deze daling geeft de markt ademruimte, waardoor mogelijk een deel van de speculatieve druk die de markt de laatste tijd heeft verhit, wordt verlicht.

image 141 3
Bron: CryptoQuant

De CryptoQuant analist merkte specifiek op: 

Of deze terugval in OI gegevens voldoende is, zal worden bepaald door marktmakers, maar we kunnen zeggen dat het kokende water een beetje is afgekoeld.

Bron: CryptoQuant

Veranderingen in OI en marktcorrecties

Interessant is dat de piek in de Open Interest van Ethereum eerder samenviel met zijn hoogste prijs ooit van $4.890 in 2021, waarbij het toen opliep tot $9,50 miljard tijdens die bull run.

Afnemende activiteit en investeerdersvertrouwen

Daarnaast heeft het aantal actieve Ethereum wallets een daling laten zien, wat suggereert dat de gebruikersbetrokkenheid of netwerkactiviteit is afgenomen. Volgens Glassnode is dit onlangs gedaald van een hoogtepunt van 490.000 actieve wallets, wat mogelijke verschuivingen in het gedrag van investeerders en marktparticipatie weerspiegelt.

image 141
Bron: Glassnode

Tegelijkertijd gaf data van IntoTheBlock aan dat er voortdurende accumulatie activiteiten zijn onder Ethereum investeerders, ondanks de uitdagingen van de markt. In de afgelopen week zag Ethereum een netto uitstroom van beurzen van meer dan 400.000 ETH, wat duidt op sterk investeerdersvertrouwen en een mogelijke verwachting van prijsstijging.

image 143
Bron: IntoTheBlock

Toename in grote transacties

Deze trend wordt ondersteund door onze analyse, waarin wordt opgemerkt dat de voorraad Ethereum op beurzen een laagtepunt van acht jaar heeft bereikt. Dit viel samen met een stijging in grote transacties (meer dan $100k), die aanzienlijk zijn toegenomen in de afgelopen week.

Hoewel de prijs van Ethereum een bescheiden herstel heeft laten zien, zijn er gemengde signalen in de markt. De daling in Open Interest kan de marktdruk verminderen en ruimte bieden voor een verdere prijsstijging. 

image 144
Bron: IntoTheBlock

Het is voor nu dus afwachten wat de algehele markt gaat doen, maar we houden het zeker nauwlettend in de gaten.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu